Kies op maat

Inloggen Menu

Bewegingsanalyse in sport en revalidatie deel 2

Wil je je nog verder verdiepen in Bewegingsanalyse, biomechanica en Anatomie? Dan is de minor Bewegingsanalyse in Sport en Revalidatie 2 iets voor jou! In deel 2 van deze minor ga je hetgeen wat je in deel 1 geleerd hebt over moderne bewegingsregistratie-systemen toepassen in een praktijkgericht project. In overleg met je opleiding ga je opzoek naar een passend project waarbij je wordt begeleid door docenten van de opleiding Bewegingstechnologie. Zo hebben een aantal studenten een onderzoek gedaan bij honkballers. Om bovenhands hard te kunnen gooien is de rotatiesnelheid van de romp heel belangrijk. Die snelheid kun je meten met je smartphone. Die feedback werd vervolgens gebruikt om het werpen te optimaliseren.  

Let op: de voorwaarde voor het volgende van deze minor, is dat je deel 1 van Bewegingsanalyse in Sport en Revalidatie hebt  gevolgd.

Leerdoelen

De kerncompetenties die centraal staan in deze minor:

1. Bewegingsanalyse: Je kunt houdingen en bewegingen registreren, analyseren en modelleren.
2. Je kunt praktijkgericht onderzoek opzetten en uitvoeren.

Ingangseisen

Deel 1 van deze minor dient succesvol te zijn afgerond.

Literatuur

Alle benodigde materialen worden verstrekt.

Rooster

Werkvormen en verdeling van je studielast

De minor bestaat uit het in de beroepspraktijk uitvoeren van een project. Er zijn wekelijkse begeleidingsmomenten door de docenten van de opleiding Bewegingstechnologie.

Het is een full time minor waarbij er dus ook full time stage wordt gelopen bij de instelling waar het project wordt uitgevoerd.  

 

Contacturen per week

Je hebt per week 1 uur begeleiding.
De aanwezigheidsplicht wordt afgestemd met het adres dat het project aanbiedt.

Toetsing

De minor wordt afgerond met een projectverslag in de vorm van een wetenschappelijk artikel en een presentatie. Die twee onderdelen samen bepalen het eindcijfer

Opgeleverd product (50%), minimumeis: 5,5. 

Presentatie (10%), minimumeis: voldaan.

Minimumeis minor: 5.5. 

Aanvullende informatie

Indien je daar belangstelling voor hebt kun je ook deelnemen aan relevante onderdelen van de major programma van de opleiding Bewegingstechnologie. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met de docent.

Heb je vragen over deze minor? Schroom dan niet om contact op te nemen met de docent(en).

Ben je een student aan De Haagse Hogeschool? Dan kun je je inschrijven via Osiris.

Benieuwd naar alle Kies op Maat (KOM) minoren van De Haagse Hogeschool? Je vindt een overzicht in de KOM Minorkrant (brochure) van De Haagse Hogeschool.