Kies op maat

Inloggen Menu

Interactive Narrative Design

Ben jij geïnteresseerd in storytelling en heb je een fascinatie voor nieuwe technologieën als virtual reality, augmented reality of games? Dan is de minor Interactive Narrative Design iets voor jou. In deze minor leer je te denken en te ontwerpen als een interactive narrative designer. Je leert hoe je nieuwe technologie kunt inzetten om interactieve verhalen te ontwerpen: betekenisvolle verhalen, waarbij de gebruiker invloed heeft op de loop van het verhaal (zoals bijvoorbeeld de interactieve video’s van Netflix).

Je leert werken met ontwerptools en methoden die de storyteller van de toekomst nodig heeft. Ook verdiep je jezelf in recente theorieën en inzichten uit het vakgebied en de wetenschap. Je werkt aan verschillende korte en lange projecten, en reflecteert op de resultaten en het ontwerpproces. In de minor krijg je les en begeleiding van professionals uit de industrie en onderzoekers van het HKU Lectoraat Interactive Narrative Design.

De kennis die je opdoet zal je later goed van pas komen. Niet alleen in de game-industrie, maar in tal van sectoren binnen de creatieve industrie is er een groeiende behoefte aan interactive narrative designers. Denk bijvoorbeeld aan de journalistiek, de reclamewereld of musea. Sectoren als deze werken graag met creatieven
die gevoel hebben voor storytelling en tegelijkertijd de mogelijkheden van nieuwe technologie willen verkennen.

De minor is geschikt voor studenten van diverse creatieve en technische opleidingen zoals Game Design, Game Development, Game Art, Interaction Design, Muziek en Technologie, CMD (Communication en Multimedia Design), Grafische Vormgeving, Illustratie, IMT (Image and Media Technology), Animatie, AVM (Audiovisual Media), Kunst en Economie, (Industrieel) Productontwerp, Urban Design, ICT (Informatie- en Communicatietechnologie), Theater en Beeldende Kunst.

Extra kosten: aan deze minor zijn eigen kosten verbonden voor materiaal en excursies. Het betreft ongeveer 50 euro.

Leerdoelen

Je leert en verkent:

- de theorie achter interactive narrative design;

- verschillende ontwerptools en methoden;

- verschillende methoden voor gebruikersevaluatie

- onderzoek door middel van ontwerp en reflectie

Aanvullende informatie

80% aanwezigheid vereist

Ingangseisen

Motivatie met aanwijsbare ervaring in en belangstelling voor interactive narrative design. Programmeerkennis is een pre, maar geen vereiste. Propedeuse behaald.

Toetsing

Presentatie, reflectieverslag

Literatuur

Reader

Rooster

Projectwerk, excursies, werkgroepen.