Kies op maat

Login Menu

Startup Ville (of Village) - 15 EC

​​Ben jij de founder van de nieuwe Instagram, Facebook, Bookings.com, Über, AirBnB of een andere succesvolle startup? Startups, je kunt de krant niet openslaan of ze zijn wel weer in het nieuws. Startups zijn hot. Waar wil je werken? Het antwoord was vroeger veelal, bij een grote multinational. Jij, de millennial, wil iets meer uit het leven halen. Van betekenis zijn voor de wereld! Iets nieuws in de wereld zetten of daaraan meehelpen!

In de hogeschoolbrede minor, Startup Village, willen we je wegwijs maken in de wereld van de startup. Ondernemerschap laat zich echter niet vangen in een keurslijf, dus we hebben een flexibel programma ontwikkeld, waarin iedereen met interesse of ambitie binnen de startupwereld aan zijn trekken komt. We hebben een centraal programma, waarin iedereen aan de slag gaat met zijn of haar persoonlijke doelen qua ondernemerschap en/of ondernemendheid, Startup College.

Daarnaast kies je meteen binnen de minor ook een specialisatie. Ik wil bij een startup stage lopen, dat kan via Startup Job. Ik wil samen met een paar andere talenten een app of ander technisch product ontwikkelen. Kies dan voor het programma Tech Startup. Of je wilt de wereld een beetje beter maken en echt van betekenis zijn voor de maatschappij met een product of dienst voor een betere wereld, kies dan voor Happy Startup. Je kunt ook je eigen professie/opleiding vertalen naar een startup en we hebben zelfs al de eerste klanten voor je via ons startupnetwerk. Kies dan voor Startup Pro. Ook andere ideeën zijn welkom, doe dan mee aan Just Startup.

Zie voor meer informatie de website.

De reguliere inschrijfperiode is verlopen. Indien je toch nog deel wilt nemen, kun je tot en met 31 januari 2019 een mail sturen naar: minoren.mb@hsleiden.nl.

Leerdoelen

Een eigen startup of een proof of concept van je eigen startupidee

Kennis van en inzicht in de nieuwste startuptrends-, -tools en –technieken, zoals Lean Startup, Design Thinking, Growth Hacking, Business Modeling, Rapid Prototyping.

Aanvullende informatie

Het gaat om een verdiepende minor van 15 EC. Dat betekent dat de student per week 40 uur aan deze minor zou moeten besteden. De minor is voltijd en dus niet te combineren met bijvoorbeeld het afstudeertraject.

Ingangseisen

Opleidingen: alle voltijdse opleidingen.

Ingangseisen: propedeuse behaald en 35 EC in jaar 2.

Toetsing

Via een aantal schriftelijke toetsen wordt jouw startupkennis getoetst (20%). Het grootste deel van de toetsing vindt plaats via startupopdrachten (80%).

Rooster

Aantal ingeroosterde uren: 12 uur.