Kies op maat

Login Menu

Toegepaste Psychologie; van zelfinzicht naar professioneel handelen

In deze minor ga je aan de slag met psychologie in de praktijk. In het eerste deel krijg je kennis over psychologie zoals je dit in het dagelijks leven kunt tegen komen. Daarnaast breng je met behulp van officiële psychologische tests in kaart wat jouw eigen kwaliteiten zijn en wat nog ontwikkelpunten zijn.

In het tweede deel van de minor zal je voor een opdrachtgever uit de praktijk een adviesrapport, voorlichting of training ontwikkelen. Hierbij zal je kennis krijgen en toepassen op het gebied van de sociale psychologie. Bij jouw opdracht in de praktijk zal je de door jouw opgedane kennis van de psychologie steeds toepassen.

Leerdoelen

Verkrijgen van zelfinzicht (persoonlijkheid, motivatie en gedragingen) op het eigen professionele handelen;

Kunnen toepassen van psychologische theorieën bij het uitvoeren van een opdracht in de beroepspraktijk;

Kunnen benutten van het inzicht in de eigen kwaliteiten en valkuilen bij het uitvoeren van een opdracht in de beroepspraktijk.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten in de hoofdfase van alle voltijd bachelor opleidingen met uitzondering van de opleidingen SPH, MWD en TP.

Toetsing

Schriftelijke conceptuele toetsen (cijfer);

Verslag zelfassessment (V/O);

Beroepsproduct en verantwoordingsverslag (cijfer);

Reflectieverslag (V/O);

Eindpresentaties (cijfer).

Periode 1: 2 mc-toetsen, een presentatie en een rapport.
Periode 2: 2 mc-toetsen, een reflectiedocument en een rapport (evt. met draaiboek).

Literatuur

P.G. Zimbardo, A.L. Weber & R.L. Johnson (2017), Psychologie, een inleiding (8e editie), Amsterdam: Pearson Education Benelux. ISBN: 978-90-430-3459-3

Aronson, E., Wilson, T.D. & Akert, R.M. (2014). Sociale psychologie (8e  editie). Amsterdam: Pearson Education Benelux. ISBN: 978-90-430-2914-8