Kies op maat

Inloggen Menu

Duurzaam ondernemen: de business case

​​​​“Do or do not. There is no try”

Master Yoda

Voor iedere hbo-student is duurzaam denken en handelen niet langer een keuze. De uitdagingen van de economie van de 21e eeuw vragen om duurzame professionals. In deze minor creëer je zelf de startblokken die je nodig hebt voor een vliegende start.

Jouw ontwikkeling als ‘young potential’ staat centraal: Wat betekent ‘sustainability’ voor jou als individu en professional? Hoe kun jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroten met onderscheidende kennis en vaardigheden op het gebied van duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen staat hoog op de agenda van veel bedrijven, groot en klein. Want ‘sustainability makes business sense’: onderzoek laat zien dat duurzame waardeproposities leiden tot snellere groei.

Dat roept vragen op die we in de minor samen zullen beantwoorden. Want hoe werkt dat dan precies? Wat is de impact op consumentenvoorkeuren en –gedrag, strategische marketing, merkenbeleid, innovatie, productie, inkoop, human resources management en (corporate) communicatie?

Je verdiept je je in de laatste ontwikkelingen en trends in dit vakgebied door middel van een uitdagende business case in combinatie met o.a. bedrijfsbezoeken, gastcolleges, literatuur, documentaires, een individuele DIY impactopdracht en diverse workshops.

Deze minor biedt duurzaam onderwijs in de vorm van interactief leren middels ‘the art of hosting’ en ‘co-creatie’ in een ‘learning community’. 

“You must unlearn what you have learned”

Master Yoda

Leerdoelen

Wat neem je mee uit deze minor?

  • Inzicht in de belangrijkste trends op het gebied van duurzaam ondernemen, zodat je kunt inschatten wat risico’s en kansen voor bedrijven zijn.
  • Inzicht in de strategische drijfveren van grote en middelgrote ondernemingen, hun doelstellingen en belangrijkste programma’s.
  • Ervaring met het ontwikkelen van een business case n.a.v. een eigen idee of i.s.m. één van onze opdrachtgevers/bedrijven.
  • Een eigen visie op duurzaam ondernemen en wat deze visie betekent voor jouw ontwikkeling als professional.

Inzicht in de skills die een duurzame professional nodig heeft en in de mate waarin jij die skills beheerst.

Ingangseisen

Alle opleidingen, voltijd, jaar 3 en 4

Toetsing

Zowel individuele als groepsopdrachten en een mondelinge toets.

De uitwerking van de business case staat centraal.

Rooster

Aantal ingeroosterde uren (contacturen met en zonder docent): 10 tot 15 uur per week.

Het betreft een verdiepende minor van 15 EC. Dat betekent dat je per week 40 uur aan deze minor zou moeten besteden. De minor is voltijd en dus niet te combineren met bijvoorbeeld een stage of het afstudeertraject.