Kies op maat

Inloggen Menu

Public Relations voor gevorderden

Bekijk hier het filmpje over deze minor!

Wil jij de fijne kneepjes van het pr-vak leren door te luisteren naar een variëteit van gastsprekers en als pr-bureau te werken voor een klant? Dan is deze minor voor jou. Tijdens de hoorcolleges luister je naar de ervaringen van gastsprekers uit de verschillende hoeken van pr.  Met een ‘echte’ opdrachtgever werken studenten in speciaal te vormen ‘pr-bureautjes’ buiten de hoor-en werkcolleges full-time aan een pr-plan, perskit, persberichten, crisis-prplan, opinieblogs, contentmanagement via social media en owned media en andere vormen van pr.

Ervaring student:

Als student kunnen de keuzes qua vakgebieden enorm overweldigend zijn. Een minor is een fijne manier om kennis te maken met je mogelijke carrièrepad. De minor PR voor gevorderden was voor mij dan ook fijn om door middels van colleges, gastsprekers en een echte opdrachtgever alle fijne kneepjes van het vak te kunnen leren. Ik kon los gaan met al mijn creatieve ideeën en opgedane kennis en zorgde samen met mede-studenten voor publiciteit met blogs, persberichten en events. Dus wil jij je eigen Pr-bureau starten, aan de slag gaan met echte opdrachtgevers en zorgen voor zoveel mogelijk ‘gratis’ publiciteit? Dan is de minor PR voor gevorderden zeker wat voor jou!’

Daphne van Schie

Leerdoelen

Je weet wat pr theoretisch en praktisch inhoudt.

Je bent vaardig in het bedenken en creëren van pr-instrumenten.

Ingangseisen

Studenten van de opleidingen Communicatie, Commerciële Economie, Human Resource Management, Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten.

Toetsing

Wekelijkse schriftelijke opdracht, aanwezigheid verplicht op de colleges maar ook bij opdrachtgever in overleg.

Literatuur

Rooster

Aantal ingeroosterde uren (contacturen met en zonder docent): drie uur per week, 1 uur college, 2 uur werkcolleges aansluitend, drie dagen bij opdrachtgever.