Kies op maat

Inloggen Menu

Startup Ville 30 EC

Bekijk hier het filmpje over deze minor!‚Äč

Ben jij de founder van de nieuwe Instagram, Facebook, Booking.com, Über, AirBnB of een andere succesvolle startup? Startups, je kunt de krant niet openslaan of ze zijn wel weer in het nieuws. Startups zijn hot. Waar wil je werken? Het antwoord was vroeger veelal: bij een grote multinational. Jij, de millennial, wil iets meer uit het leven halen. Van betekenis zijn voor de wereld! Iets nieuws in de wereld zetten of daaraan meehelpen!

In de hogeschoolbrede minor Startup Ville willen we je wegwijs maken in de wereld van de startup. Ver weg van de schoolbank in de inspirerende omgeving van PLNT (het innovatiecentrum van Universiteit en Hogeschool) willen we je kennis laten maken met de hele Leidse startup-regio.

Ondernemerschap laat zich echter niet vangen in een keurslijf, dus hebben we een flexibel programma ontwikkeld, waarin iedereen met interesse of ambitie binnen de startupwereld aan zijn trekken komt. We hebben een centraal programma, waarin iedereen aan de slag gaat met zijn of haar persoonlijke doelen qua ondernemerschap en/of ondernemendheid, Startup College.

Daarnaast kies je meteen binnen de minor ook een specialisatie. Ik wil bij een startup stage lopen, dat kan via Startup Job. Ik wil samen met een paar andere talenten een app of ander technisch product ontwikkelen. Kies dan voor het programma Tech Startup. Of je wilt de wereld een beetje beter maken en echt van betekenis zijn voor de maatschappij met een product of dienst voor een betere wereld, kies dan voor Happy Startup. Je kunt ook je eigen professie/opleiding vertalen naar een startup en we hebben zelfs al de eerste klanten voor je via ons startupnetwerk. Kies dan voor Startup Pro. Ook andere ideeën zijn welkom, doe dan mee aan Just Startup.

Zie voor meer informatie ook onze website (https://startupville.plnt.nl/).

Ervaring van een student:

“De minor is niet alleen heel erg leuk, maar ook heel leerzaam. Ik heb tijdens de minor heel veel inzicht gekregen in de startupwereld, maar ook allerlei technieken geleerd die ik kan toepassen binnen de rest van mijn leven. Ook de inspirerende omgeving van PLNT was fantastisch. Je eigen startup ontwikkelen tussen andere startups, waarbij bijna alle docenten ook zelf ondernemer zijn, geeft echt een boost in je ondernemersambities.”

Leerdoelen

  • Een eigen startup of een proof of concept van je eigen startupidee
  • Kennis van en inzicht in de nieuwste startuptrends-, -tools en –technieken, zoals Lean Startup, Design Thinking, Growth Hacking, Business Modeling, Rapid Prototyping

Ingangseisen

Opleidingen: alle voltijds opleidingen.

Ingangseisen: propedeuse behaald en 35 EC in jaar 2.

Toetsing

Via een aantal schriftelijke toetsen wordt jouw startupkennis getoetst (20%). Het grootste deel van de toetsing vindt plaats via startupopdrachten (80%).

Literatuur

Reader

Rooster

Het gaat om een verdiepende minor van 15 respectievelijk 30 EC. Dat betekent dat de student per week 40 uur aan deze minor zou moeten besteden. De minor is voltijd en dus niet te combineren met bijvoorbeeld het afstudeertraject.