Kies op maat

Inloggen Menu

Zakelijk Spaans

Ben je geïnteresseerd in de Spaanse en Latijns- Amerikaanse cultuur? Wil je in korte tijd (zakelijk) Spaans leren? Heb je ambities om in de toekomst in een Spaanstalig land stage te gaan lopen of te gaan werken? Of wil je ervaren welke voordelen je hebt in een internationale werkomgeving als je de Spaanse taal beheerst?

Dan is deze minor Zakelijk Spaans voor jou dé geschikte minor (mits je geen enkele voorkennis van het Spaans hebt). Gedurende een periode van 10 weken leer je de basisbeginselen van de Spaanse taal zodat je aan het eind van de minor redelijk in het Spaans kunt communiceren. Tijdens de minor wordt er van je verwacht dat je actief deel neemt aan een intensief lesprogramma waarin voornamelijk het luisteren en spreken in gevarieerde werkvormen aan bod komen.  Lezen en schrijven komen in mindere mate aan de orde. De lesmethodes zijn vooral gericht op het ontwikkelen van luister- en spreekvaardigheid over zakelijke en persoonlijke onderwerpen en het behandelen van de bijbehorende grammatica. Omdat de stof in een hoog tempo behandeld wordt is het noodzakelijk dat de student zelfstandig tijd besteedt aan het huiswerk, het herhalen van de behandelde lesstof en het voorbereiden van de volgende les.

Leerdoelen

Na afloop van de minor ben je in staat om zakelijke (en persoonlijke) relaties te woord te staan, vragen te beantwoorden, deel te nemen aan simpele zakelijke gesprekken: bijvoorbeeld informatie te geven over de bedrijfsactiviteiten en de eigen werkzaamheden. Ook ben je in staat een eenvoudige tekst te schrijven: zoals bijvoorbeeld een korte beschrijving over jezelf etc.

Aanvullende informatie

Herkansingsmogelijkheden:

Ja, binnen de minor wordt er 1 herkansingsmogelijkheid aangeboden voor de volgende onderdelen:

 • De 2 spreekopdrachten
 • De luistertoets
 • Het schriftelijke tentamen
 • De mondelinge toets 

Ingangseisen

Deze minor is geschikt voor derde en vierdejaars studenten die minimaal 35 EC in de hoofdfase hebben behaald, voltijd, van alle opleidingen zonder voorkennis van de Spaanse taal. Deze minor is dus alleen bedoeld voor studenten die absoluut geen kennis hebben van de Spaanse taal. Verder is de minor niet geschikt voor studenten die op het havo of vwo het vak Spaans hebben gevolgd of eindexamen Spaans op havo of vwo niveau hebben gedaan.

 Tijdens de werkcolleges heb je een laptop nodig.

Toetsing

 • 2 spreekopdrachten (V/O) (spreekbeurt en kennismakingsgesprek);
 • 1 luistertoets (25%);
 • 1 schriftelijke tentamen (50%);
  1 mondelinge toets (bedrijfspresentatie in een team van 2 studenten) (25%).

Literatuur

 • Socios  Nueva edicion 1, cuaderno de ejercicios, ISBN9788484434160
 • Socios Nueva edicion 1,  libro del alumno, ISBN 9788484434153

Rooster

Aantal ingeroosterde uren (contacturen met en zonder docent): 10 uur per week.