Kies op maat

Login Menu

Conflicthantering en Mediation

Conflicten. We hebben er allemaal mee te maken en we zouden ze allemaal het liefste vermijden. Of het nu gaat om conflicten in de privésfeer of op het werk. Toch kunnen conflicten heilzaam zijn. Zeker als ze op een goede manier worden beëindigd. Je groeit als persoon, kunt je relaties verstevigen, je grenzen assertief aangeven, onderhandelen en creatief nadenken over oplossingen. Wie wil dat nu niet?

In de minor Conflicthantering en Mediation gaan we nader in op de mechanismen waardoor conflicten ontstaan en leren we je hoe je als conflictpartij of als mediator kunt bijdragen aan de constructieve oplossing ervan. De minor is een mooie uitbreiding in de toolkit van bijvoorbeeld studenten HRM, SJD, Communicatie en Toegepaste Psychologie. De minor vormt een uitstekende basis (vooropleiding) voor een opleiding tot mediator.

Ervaringen van studenten:

“Ik heb oprecht genoten van deze minor! Je leert op heldere wijze hoe je in een conflict kunt mediaten. De opdrachten en werkgroepen zijn op een prettige manier ingedeeld en de uitvoering van de docent is een hele mooie toevoeging op de al interessante stof. 
Ik zou deze minor aanraden omdat je er in het dagelijks leven (privé of zakelijk) veel aan hebt en omdat de wereld er een beetje beter van wordt.”

Sherry Fataie, studente HRM Hogeschool Leiden

"Tijdens de minor Conflicthantering en Mediation worden studenten binnen tien weken opgeleid tot beginnende conflictbemiddelaars. De lessen zijn van hoge kwaliteit en er is veel oog voor de toepassing van de theorie in onder andere casusopdrachten. Dit alles onder begeleiding van twee gedreven en zeer bekwame docenten. Kortom: een leuke, interessante en interactieve minor!"

Stefan den Heijer, student HRM Hogeschool Leiden

"De minor Conflicthantering & Mediation is een praktijkgerichte minor waarin je op een interactieve manier veel gespreksvaardigheden en technieken leert toepassen. Het geeft inzicht in je eigen sterktes en zwaktes als mediator. Deze minor biedt de mogelijkheden om deze zwaktes te erkennen en zo mogelijk verbeteren. De sfeer tijdens de lessen is erg open en vertrouwelijk, dit zorgt voor een hechte groep die het beste uit elkaar haalt."

Carmen Arisse, student HRM Hogeschool Leiden

Leerdoelen

  • Je krijgt inzicht in communicatiemechanismen;
  • Je leert conflicten analyseren met behulp van verschillende instrumenten en modellen;
  • Je leert onderhandelen (distributief en integratief);
  • Je leert mediationtechnieken.

Ingangseisen

Studenten van alle voltijdse opleidingen.

Toelatingseisen:

  • propedeuse en 35EC behaald in jaar 2,

In overige situaties staat de toelating tot de minor ter beoordeling van de examencommissie.

Toetsing

  • 100% aanwezigheid: V/O;
  • Groepspresentatie: V/O;
  • Portfolio: cijfer;
  • Theoretische toets: cijfer;
  • Assessment: cijfer.

Literatuur

Wiertzema, Basisprincipes van Communicatie (Pearson)

Gramsbergen, Conflicten in Organisaties (Noordhoff)

Apol, Conflicthantering en Mediation (Coutinho)

Prein, Mediation in de Praktijk (Boom/Nelissen)

Moduleboek en diverse artikelen (via ELO)

Rooster

Aantal ingeroosterde uren (contacturen met en zonder docent): 7 lesweken, 6 uur per week met twee verschillende docenten.