Kies op maat

Inloggen Menu

De jurist in het lokaal bestuur

Bekijk hier het filmpje over deze minor!

Als jij je thuis voelt in een dynamische omgeving en snel impact wilt maken met je werk, dan is de minor lokaal bestuur iets voor jou. Na deze minor ben je klaar voor een startersfunctie bij een gemeente. Zo heb je kennis over de werking van de APV en relevante wetgeving, zoals bijvoorbeeld de Participatiewet. Je kunt zelfstandig burgers begeleiden die een beroep doen op een gemeentevoorziening. Daarbij heb je ook oog voor de politiek-bestuurlijke omgeving waarin jouw werk zich afspeelt. Als jurist binnen het lokaal bestuur zul je geconfronteerd worden met verschillende dilemma’s. Bijvoorbeeld het dilemma tussen rechtszekerheid en flexibiliteit of het dilemma tussen participatie en democratie. Na afronding van deze minor ben je in staat hierin eigen afwegingen te maken en kun je deze motiveren.

Leerdoelen

Je hebt door het toepassen van de lesstof op concrete casussituaties een goed inzicht gekregen in belangrijke onderwerpen van het bestuursrecht en de bestuurskunde. Dit maakt jou geschikt om als beginnend beroepsbeoefenaar aan het werk te gaan bij de overheid.

Ingangseisen

Voltijd studenten HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening of andere relevante opleidingen (neem in dat geval contact op met de contactpersoon voor akkoord) in jaar 3 of 4 met tenminste 35 EC uit de hoofdfase, bij voorkeur met stage afgerond.

Toetsing

Een portfolio met schriftelijke producten en twee assessments

Literatuur

Reader + literatuur (n.n.b.)

Rooster

Aantal ingeroosterde uren (contacturen met en zonder docent): 8 ingeroosterde uren per week.