Kies op maat

Inloggen Menu

Educatieve minor

Bekijk hier het filmpje over deze minor!‚Äč

Heb je er altijd van gedroomd om het onderwijs in te gaan? Wil je misschien in de toekomst gaan werken op een school in het vmbo of mbo? Heb jij oog voor wat jongeren wél kunnen en wil jij ze hierin begeleiden? Sta je zelfverzekerd in je schoenen, ben je tegelijkertijd ook sensitief en voel je het aan als een leerling niet goed in zijn/haar vel zit? Met de Educatieve minor van de Hogeschool Leiden ga je voor jezelf onderzoeken of je geschikt bent voor het beroep van leraar en of het beroep van leraar geschikt is voor jou. Bij de start van de Educatieve minor ga je direct stagelopen op een school die je zelf kiest en ga je ervaring opdoen in het lesgeven. Binnen de modules die je als student van de Educatieve minor volgt bij de lerarenopleiding, ontwikkel je de basiscompetenties van de leraar en krijg je handvatten aangereikt hoe jij je onderwijs volgens de huidige theorieën kunt vormgeven.  

Als je hebt voldaan aan alle eisen van de Educatieve minor krijg je een certificaat. 

Voor studenten van specifieke bacheloropleidingen is het mogelijk om na de minor de Tweedegraads Lerarenopleiding Omgangskunde (KOP-traject) te volgen. Je krijgt dan vrijstelling van de modules die je al hebt behaald.

Leerdoelen

De student kan zelfstandig lessen voorbereiden, deze uitvoeren en verantwoorden vanuit de theorie van de vakinhoud en de didactiek.  

De student kan oplossingsgerichte gesprekken voeren en leerlingen begeleiden bij leer- en werkprocessen. 

Ingangseisen

Studenten van alle bacheloropleidingen die de propedeuse hebben behaald. 

De student krijgt voor alle toetsen twee kansen. Haalt de student een toets niet in twee keer, dan dient de student zich het jaar erop weer in te schrijven en krijgt dan opnieuw twee kansen. 

Toetsing

Toetsen van de vier modulen (4 x cijfer); 

Werkplekleren (stage) (V/O); 

Eindreflectie (V/O); 

Eindpresentatie (V/O). 

Rooster

8 uur per week