Kies op maat

Inloggen Menu

Bewind en mentorschap voor de aanstormende professional

Wil jij een betrouwbare en professionele hulpverlener zijn voor kwetsbare mensen met vragen over hun financiële huishouding? 

In deze minor ga je aan de slag vanuit de rol als curator, bewindvoerder of mentor met een aantal dossiers van cliënten. Aan de hand daarvan worden onderwerpen vanuit een juridische, een sociaalwetenschappelijk en een communicatieve invalshoek aangeboden. Denk hierbij aan zaken als de juridische context van de beschermingsmaatregelen, mobility mentoring en motiverende gespreksvoering, kennis over de ketenpartners en de kwaliteitsvereisten en verplichtingen alsmede de rollen van de professionals binnen dit werkveld. 

Na het volgen van deze minor kun je vol vertrouwen starten als bewindvoerder, mentor of curator bij een professionele organisatie.

Leerdoelen

De student kan na het volgen van deze minor als beginnend professional aan de slag op het gebied van bewindvoering en/of mentorschap. 

Ingangseisen

3e en 4e jaars studenten van SJD, HBO-Rechten, Social Work en Toegepaste Psychologie. 

Toelatingseisen: minimaal propedeuse, minimaal 30 EC uit de hoofdfase en verder staat de toelating tot de minor ter beoordeling van de examencommissie van de opleiding. 

Toetsing

  • opdrachten (50%) 
  • assessment (50%) (noot AMA: acteurs inhuren bespreken)  

Literatuur

Nog niet bekend.

Rooster

8 uur