Kies op maat

Login Menu

Fieldlab Startup Economy/ Turning business into innovation

Turning Business Into Innovation

Hoe blaas je nieuw leven in een onderneming die in zwaar weer verkeert?

Omschrijving

Je had een goedlopende onderneming, maar je komt steeds meer tot de conclusie dat je business model verouderd is. Binnen Rotterdam ondervinden veel ondernemingen last van dit probleem. Producten of diensten zijn niet langer nodig of vervangen door nieuwe (technologische) innovaties. De concurrent heeft een efficiëntere manier van productie of verkopen gevonden of de (te) lang gevolgde methode van verkopen slaat niet meer aan in de veranderde omgeving. Heb jij het in je om bedrijven te adviseren in hoe zij hun onderneming weer nieuw leven in kunnen blazen? Dan is de minor+ ‘Turning Business Into Innovation’ iets voor jou.

 

Leerdoelen

Een minor+ wijkt af van andere minors, omdat deze gebaseerd is op een complex vraagstuk. Een oplossing is er nog niet. Daar ga jij aan werken. Het is nog niet bekend hoe het proces gaat verlopen. Dit heeft als gevolg dat de exacte inhoud en planning van de minor van tevoren nog niet bekend zijn. Wij vragen van jou een actieve deelname aan de totstandkoming van de minor+. Flexibiliteit is dus belangrijk.

In de minor+ bieden we je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op de volgende aspecten:

  • Het realiseren van jouw ideeën en motivatie;
  • Het analyseren van het potentieel van een innovatie en het toetsen en uitrollen hiervan;
  • Het werken in multidisciplinaire teams met studenten uit andere werkvelden;
  • Het werken aan competenties (werk en denkwijzen) voor innovatief handelen;
  • Het werken aan echte ideeën en vraagstukken met echte directe gevolgen;
  • Het ontwikkelen en inzetten van een multidisciplinair netwerk van partijen en professionals;

Aanvullende informatie

Deze minor is onderdeel van het Fieldlab Startup Economy en de gelijknamige onderzoekslijn van Kenniscentrum Business Innovation.

Zoek voor meer informatie op de website naar: Turning Business Into Innovation.

Ingangseisen

Intakeprocedure
Het is belangrijk dat er een match is tussen jou en de minor+. Wij vragen van jou je aanmelding te motiveren. Hierdoor kunnen wij kijken in hoeverre de minor+ bij jou past.

Voor deze minor geldt een intakeprocedure. Kort na de inschrijving word je uitgenodigd voor een tweedaags evenement eind april of begin mei, waarin je alvast kennis kan maken met de manier van werken binnen deze minor en daarnaast ook alvast kennis kan maken met je medestudenten. Tijdens of na dit evenement zullen er gesprekken worden gevoerd met één van de begeleiders ter verkenning van jouw ambities en voor de bespreking van de wederzijdse verwachtingen.

Toetsing

  • Opdracht: adviesrapport innovatiekracht;
  • Opdracht: het succesvol realiseren van innovatie;
  • Opdracht: publicatie naar aanleiding van onderzoek innovatie;

Opdracht: verantwoording vrij in te vullen ruimten ten behoeve van jouw eigen ontwikkeling. 

·       Individueel assessment ‘Innovatieve professional’. Hierin toon je aan dat je de vijf competenties voor ‘innovatief handelen’ hebt behaald.