Kies op maat

Inloggen Menu

Global Mobility Management

Wil jij je kansen vergroten op een mooie baan na jouw opleiding en klaargestoomd worden om als Global Mobility-specialist te gaan werken bij een van de (grotere) advieskantoren/multinationale ondernemingen in of buiten Nederland? Schrijf je dan z.s.m. in voor de minor Global Mobility Management!

Global Mobility Management houdt zich bezig met internationale ondersteuning bij het efficiënt en kosteneffectief verplaatsen van medewerkers van (multinationale) bedrijven/overheidsinstellingen binnen en buiten Nederland.

Hogeschool Rotterdam Business School biedt in samenwerking met diverse strategische partners uit de praktijk een interessant minorprogramma aan waarin deelnemende studenten na een succesvolle afronding een “Professional Certificate Junior International Mobility Officer” krijgen uitgereikt. Met de vakken uit dit programma bereiden studenten zich ook voor op Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering en kunnen zij in aanmerking komen voor certificering door het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA).    

Via deze minor kunnen studenten snel en effectief ingezet worden bij bedrijven. Vanwege de praktijkrelevantie hebben vanuit het beroepenveld diverse grote externe partijen zich aan de minor verbonden.

Bekijk onderstaande filmpjes over het vakgebied:

 

Leerdoelen

Na het volgen van deze minor: 

  • heeft de student kennis van de belangrijkste basiselementen van (internationale) belasting op arbeid en (internationale) sociale zekerheid en kan hij de hiermee verband houdende wetgeving toepassen in casusposities*;  
  • heeft de student kennis van de belangrijkste onderdelen van het arbeidsrecht en het arbeids-migratierecht voor expats en impats (vb. visa, verblijfsvergunningen, werkvergunningen, etc.)*;
  • is de student in staat om culturele uitdagingen te analyseren, te voorkomen en op te lossen*;
  • heeft de student kennis van de elementaire uitgangspunten van Strategische HRM en kan hij een adviespresentatie geven, waarin oog is voor zowel de inhoud als de relatie met de organisatiestrategieën en doelstellingen*.

Optioneel is er de mogelijkheid om het certificaat voor Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) te behalen, wat meteen op het curriculum vitae kan worden gezet voor sollicitatiedoeleinden. Dit praktijkgerichte diploma is meteen toepasbaar in de beroepspraktijk en bekend bij werkgevers.

*) Voor een volledig overzicht van de leerdoelen op cursusniveau, wordt gerefereerd aan de cursusbeschrijvingen van de vakken: Cultural Competence, Belasting op Arbeid, Internationale Sociale Zekerheid, Internationale Arbeids- en migratierecht en Strategische HRM.

Ingangseisen

Je dient te voldoen aan de minorvereisten vanuit je eigen opleiding. Geen overige eisen.

Toetsing

Je wordt getoetst op de volgende gebieden:

  • Belasting op Arbeid en (Internationale) sociale zekerheid: projectInternationale Arbeids- en migratierecht: project
  • Cultural Competence: project
  • Strategische HRM: project + rollenspel
  • Optioneel voor de student: PDL-cursussen: 3 schriftelijke tentamens

Rooster

De colleges worden ingepland in blok 1 op maandag en dinsdag en omvatten in totaal ongeveer 10 lesuren per week (7 weken). In blok 2 kunnen studenten stagelopen of kiezen voor een drietal cursussen, die opleiden voor Praktijkdiploma Loonadministratie. Contacttijd hiervoor bedraagt in totaal 5 lesuren per week (7 weken). Voor een van de cursussen is er niet iedere week, maar om de week een bijeenkomst.