Kies op maat

Inloggen Menu

Consultancy & ondernemerschap

Er is nog ruimte bij deze minor, schrijf je in voor 29 november! De lotingsprocedure komt hierbij te vervallen.

De uitdagingen die de economie en de samenleving stelt aan organisaties worden steeds complexer terwijl tegelijkertijd medewerkers die goed zijn opgeleid steeds moeilijker te vinden zijn. Denk maar eens aan de energietransitie, digitalisering, circulariteit en duurzaamheid. Er is, zeker in het MKB,  in Nederland een grote vraag naar advies en tijdelijke ondersteuning om organisaties lenig en klantgericht te houden terwijl tegelijkertijd de medewerkers in die organisatie steeds meer zelfsturend en ondernemend moeten worden. Adviseren en ondernemen zit eigenlijk in elke Hbo-functie maar zeker in een adviesbedrijf.

In de minor leer je je bekwamen in de rol van adviseur en je ontwikkelen als persoon in jullie eigen op te zetten adviesbedrijf. Je ontwikkelt je eigen dienst en werkt aan echte (betaalde) opdrachten. Zo leer je tijdens de colleges de technieken van ondernemen en wordt je – daarnaast - intensief begeleidt door een aantal ervaren coaches/ adviseurs. Ook bieden wij een aanbod van interessante en inspirerende gastsprekers uit de praktijk. Je bouwt een netwerk op, leert in de praktijk wat er belangrijk is in de sector waar je voor kiest, je maakt je eigen keuzes als ondernemer en je creëert kansen om succesvol te zijn.

Het filmpje geeft impressie van de minor zoals deze heeft plaatsgevonden afgelopen jaren. De minor wordt momenteel doorontwikkeld naar een minor die ook inspeelt op onze veranderende wereld.

Leerdoelen

Het leren innovatief te ondernemen en leren te adviseren voor innovatie en verandering zijn de twee centrale leerdoelen van de minor consultancy & ondernemerschap. Je start samen met medestudenten een eigen adviesbureau en werkt aan echte (betaalde) opdrachten. Dit gebeurt onder begeleiding van ervaren externe coaches die vaak zelf een eigen adviesbureau hebben.

Ingangseisen

Om toegelaten te worden tot deze minor dien je semester 5 van je studie te hebben afgerond. Vaak is dit een stage.

Toetsing

De minor wordt momenteel doorontwikkeld naar een minor die ook inspeelt op onze veranderende wereld. 

Ivm doorontwikkeling van het huidige minor programma volgt deze informatie op een later moment.

Aanvullende informatie

De minor wordt momenteel doorontwikkeld naar een minor die ook inspeelt op onze veranderende wereld. 

Ivm doorontwikkeling van het huidige minor programma volgt deze informatie op een later moment.