Kies op maat

Inloggen Menu

Techstarters: Ondernemerschap in de Gebouwde Omgeving

De Techstarters; ondernemerschap in de gebouwde omgeving

Zie jij altijd kansen en denk je in mogelijkheden? Zou je jouw opgedane kennis binnen jouw opleiding willen omzetten in een onderneming? Werk je aan een (technisch) product of dienst en wil je onderzoeken of er markt voor is? In deze minor bouw je individueel of als team aan jouw ondernemerschap via de service design thinking methodiek.

In deze minor dagen wij je uit om in te spelen op de trends en ontwikkelingen binnen (of zelfs buiten) jouw vakgebied. Ga je graag aan de slag met de uitdagingen van de toekomst en wil je dit omzetten in een commercieel technisch adviesbureau op tech start-up?

Waar kun je aan denken?
Hoe pak je de transitie-uitdagingen in de regio Rotterdam aan? Hoe kun je belangengroepen adviseren bij het creëren van kansen die de nieuwe Omgevingswet brengt? Hoe kun je een collectief van buurtbewoners helpen bij een participatietraject dat een overheid of woningcorporatie heeft gestart. Hoe kun je nieuwe technologie inzetten om van Rotterdam echt een resilient city te maken?

We helpen je in deze minor met kennis op het gebied van ondernemerschap aan de hand van de service design thinking methodiek, het in kaart brengen van je markt, het analyseren van je doelgroep en je product of dienst daar op af te stemmen. En je gaat echt aan de slag! Echte opdrachten, echte opdrachtgevers en een inschrijving bij de KvK is mogelijk.

Met een team van enthousiaste docent-ondernemers gaan we onderzoeken en ondernemen. We bieden specialistische kennis over de gebouwde omgeving, advies- en ondernemers- en passende communicatie vaardigheden. We bieden persoonlijke begeleiding en toegepaste trainingen over hoe je jouw bedrijf kunt uitbaten, rekening houdend met tijd, mens en middelen.

Het beroepsproduct kan een ontwerp, advies of product zijn dat is toegesneden op de oplossing van een complex vraagstuk. We zoeken studenten met lef, durf, die problemen boven tafel kunnen krijgen, analyseren en oplossingen creëren.

Wat maakt deze minor extra boeiend:

  • In deze minor bieden we studenten de mogelijkheid om hun prototype te ontwikkelen met de machines en materialen van het Stadslab!
  • Delen jonge, succesvolle ondernemers hun do's en dont's (vorig jaar waren dit o.a. Otree, Orderli en KVG Houtbouw)
  • Bieden we diverse masterclasses en workshops aan (van salestrainingen, Intellectueel eigendom, Europese aanbestedingen tot personal branding)

Leerdoelen

-

Ingangseisen

• Propedeuse behaald • Maximaal 15 studiepunten studieachterstand in semester 3 en 4 • Alle stages t/m jaar 3 behaald. • Alle aanmelders voor deze minor krijgen een kennismakingsgesprek, dit is geen voorwaarde voor toelating.

Rooster

-

Toetsing

-

Aanvullende informatie

-