Kies op maat

Inloggen Menu

Begeleidingskunde VT

Rotterdam heeft te maken met wisselende samen-werkingsverbanden, zoals projecten, organisaties en teams, waarbij veranderingsprocessen voort-durend aan de orde zijn. De minor Begeleidingskunde leidt studenten op om als coach professionals en cli├źnten te begeleiden in een grootstedelijke omgeving.

Dankzij de minor Begeleidingskunde kun je straks aan de slag als aspirant-coach, beginnend loopbaanbegeleider of aspirant-counselor. Kortom, een boeiende richting waarmee je straks alle kanten op kunt.

Leerdoelen

Binnen de minor werk en leer je vanuit een onderzoeksgerichte en ontwikkelingsgerichte benadering. Hierbij wordt gebruikgemaakt van kennis uit diverse wetenschappelijke disciplines, zoals de sociale,
de bedrijfs- en de geesteswetenschappen.

Begeleidingskunde geeft daarmee een nieuwe dimensie aan de vele begeleidingsvormen en -methodieken die in de afgelopen decennia zijn ontstaan, zoals supervisie, counseling, mediation en loopbaanbegeleiding.

Middels diverse onderbouwde coachings strategie├źn en vanuit ethisch filosofisch perspectief geef je hier vorm aan. Inzicht en doorgronden van patronen en systemisch werken vormt een fundamentele start van kijken naar mensen in ontwikkeling.

Ingangseisen

Deze minor is relevant voor de studenten die in de toekomst volgende beroepen willen uitvoeren: interne coach van professionals in organisaties of leidinggevende in verschillende sectoren (zowel non profit als profit). Denk hierbij aan de kinderopvang, zorginstellingen, psychiatrisch ziekenhuizen, maar ook bouwbedrijven, autogarages, ICT-organisaties, enz. Daarnaast kun je als loopbaancoach of professionele begeleider bij bureaus voor re-integratie aan de slag of als zelfstandig ondernemerschap met een eigen professionele begeleidingspraktijk.

Rooster

Het onderwijs van de voltijdminor wordt geroosterd op maandag t/m vrijdag.

Toetsing

Toetsopdrachten, reflectieverslagen, tentamens en een presentatie van je coachingsprofiel.