Kies op maat

Inloggen Menu

Het Ontwerpen en Managen van Evenementen

Helaas, deze minor zit vol in AB.

Ga jij later bij een organisatie werken die regelmatig evenementen organiseert? Of denk je dat evenementen een perfect communicatiemiddel zijn? Schrijf je dan in voor de minor ‘Het Ontwerpen en Managen van Evenementen’. We bereiden je optimaal voor op de praktijk.

Inhoud

Mensen hebben behoefte aan contact, ontmoetingen en worden echt geraakt als ze iets bijzonders beleven. Daarom organiseren bedrijven en organisaties steeds vaker (online) evenementen om hun doelgroep te bereiken. In deze minor leer je hoe je evenementen als communicatiemiddel kunt inzetten en organiseer je zelf een (online) evenement.  

Eventmanager zijn is afwisselend en spannend. Je moet er ook best wat voor kunnen. Want als je klantdagen, een bedrijfsevenement, webinar of een (digitale) beurs organiseert, moet je aan veel verschillende zaken denken. En je moet natuurlijk creatief durven zijn.  

Tijdens deze minor steek je de handen uit de mouwen en ga jij je organisatietalent vergroten.

Cursussen

Evenementenlandschap
Je ontdekt hoe organisaties hun doelen proberen te bereiken door middel van de inzet van (fysieke, online of hybride) evenementen. Je leert soorten evenementen met hun karakteristieke eigenschappen onderscheiden. Je leert met welke instrumenten je een beleving creëert. Je krijgt inzicht in de verschillende rollen en partijen en je komt te weten wat de laatste trends zijn en hoe die ingezet worden. Ook bezoek je evenementen.  

Conceptontwikkeling
Je ontwerpt met een team van drie á vier studenten een (fysiek, online of hybride) evenement aan de hand van een opdracht van een opdrachtgever. Zo doorloop je het hele conceptontwikkelproces, van (kwalitatief) onderzoek, creatieve sessies tot het presenteren van je concept op papier en live.  

Projectmatig managenvan evenement
Een budget opstellen, vergunningen aanvragen, een calamiteitenplan opstellen en inkoop regelen. Het heeft voor jou na deze cursus geen geheimen meer.  

Organiseren van ‘real life’ evenement
Je hebt wel genoeg theorie geleerd: tijd om een echt (fysiek, online of hybride) evenement te organiseren tijdens je stage. Je werkt mee aan de organisatie van een evenement en werkt mee aan de conceptontwikkeling, voorbereiding, uitvoering en evaluatie.  

 

Leerdoelen

Jij kunt straks:  

  • verschillende soorten evenementen onderscheiden;  
  • de verschillende rollen, taken en eigenschappen van een eventmanager herkennen;  
  • de verschillende trends in eventmanagement herkennen en toepassen;  
  • een evenement ontwerpen voor een specifieke organisatie;  
  • omgaan met de briefing van een opdrachtgever;  
  • een risico-analyse maken;  
  • de organisatie voor een evenement opzetten;  
  • een begroting opstellen;  
  • de juridische kant van evenementen benoemen;  
  • externen briefen, bijvoorbeeld cateraars en leveranciers;  
  • jouw evenement uitvoeren (fysiek, online of hybride);  
  • jouw evenement evalueren;  een presentatie geven over jouw concept en evenement. 

Ingangseisen

Voor deze minor gelden geen toelatingseisen. De minor staat daarom open voor alle hbo-studenten. Je moet je op papier en mondeling goed kunnen uitdrukken in de Nederlandse taal en het leuk vinden om voor en met mensen te werken.  

Literatuur

De volgende literatuur komt tijdens de minor aan de orde. Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.  

  • Handboek Strategische Eventmarketing, L. Kruitwagen;  
  • Eventplanner, De standaard voor het organiseren van evenementen, K. van der Straeten;  
  • Dummy (een blanco boekje, met minstens 75 blanco pagina's (geen lijntjes!), minimaal A5-formaat, met of zonder ringbandje). Je gebruikt je dummy om het creatieve proces vast te leggen.  

Rooster

In de eerste periode krijg je drie tot vier dagdelen per week les. In de tweede periode organiseer je je evenement tijdens je stage (ongeveer 36 uur per week). 

Het rooster en de lesdagen zijn nog niet bekend. De stageplek werf je zelf voor de tweede 10 weken (maar wij helpen daarbij met ons grote netwerk in de branche).  Een programma op maat is helaas niet mogelijk. We gaan ervan uit dat je aanwezig bent en afmeldt als dat onverhoopt een keer niet lukt.  

De les- en toetsroosters worden, met uitzondering van de eerste onderwijsperiode van het studiejaar (start september), altijd vier weken voor de start van iedere onderwijsperiode op Mijn Rooster geplaatst. Het rooster voor de eerste onderwijsperiode van het studiejaar is drie weken voor de start vindbaar op de site. Op Mijn Rooster is altijd het meest actuele rooster zichtbaar. 
 
Op de HU mag voltijdonderwijs geroosterd worden tussen 08.30 en 19.00 uur. 

Toetsing

Deze minor draait vooral om de praktijk. Geen tentamens, maar het uitvoeren van opdrachten staat centraal. Je legt je opdrachten vast in verschillende dossiers.  

Aanvullende informatie

 

Ondertekende leerovereenkomsten voor minoren in periode AB of Lint kunnen tot en met 28 juni 2024 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst of check onze site. Leerovereenkomsten die ná 28 juni worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.
Ondertekende leerovereenkomsten voor minoren in periode CD kunnen tot en met 6 december 2024 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst of check onze site. Leerovereenkomsten die ná 6 december worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.

Let op: Leerovereenkomsten worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst in Osiris Aanmelding (first come, first serve). Een ingediende leerovereenkomst geeft pas recht op een plek binnen een minor als er sprake is van het volgende: 
* De minor is nog niet vol: elke minor heeft een maximum aantal plekken per periode 
* De student heeft de leerovereenkomst compleet ingediend (inclusief eigen gegevens en handtekening en stempel eigen examencommissie) 
* HU heeft de leerovereenkomst ondertekend en gestempeld