Kies op maat

Inloggen Menu

CampusDoc

Voor wie

Ben jij een gemotiveerde student Journalistiek, Media of Film met een passie voor documentaires en video? En zoek je naar een minor waar je in korte tijd heel veel ervaring kan opdoen? Dan is CampusDoc zeker wat voor jou.

Je gaat in 20 weken een documentaire van 20 minuten maken en verkopen. Research, financiering, productie en montage: alles komt voorbij. Het is een intensief programma met lange dagen en strakke deadlines maar je krijgt er veel voor terug: er staat een studiereis naar New York op de planning en producties van CampusDoc schitteren vaak op festivals over de hele wereld. Omdat de minor veel van je gaat vragen zal er een selectie plaatsvinden.

Inhoud

In deze minor volg je een intensieve cursus tot documentairemaker. Van het pitchen van je plan tot het verkopen van je eindproduct: je krijgt de kans om alles zelf te doen. Dankzij de samenwerking met de City University of New York (CUNY) ga je ook op studiereis naar New York, een unieke ervaring.

Je leert storytelling, geavanceerde film- en edittechnieken en postproductie. Maar ook hoe je jouw film in de markt zet door een crowdfunding campagne op te zetten en reclame, een trailer en distributieplan te maken. Documentaires gemaakt door CampusDoc waren eerder te zien op festivals in de hele wereld in onder andere Lissabon, Seattle, Rome, Manchester, Antwerpen en natuurlijk op veel plekken in Nederland.

Het is een intensieve cursus met scherpe selectiecriteria, maar eenmaal toegelaten gaat er een unieke wereld voor je open. Je wordt begeleid door de beste professoren en oud CampusDoc-studenten en wordt na afronding toegelaten tot de unieke CampusDoc

Leerdoelen

Na het behalen van de minor heb je de volgende leerdoelen bereikt:

Een professionele houding
Je gaat sociale en technische vaardigheden ontwikkelen die onmisbaar zijn in je toekomstige werk als documentairemaker. Je leert werken onder druk en kan je onderzoek omzetten naar een goed verhaal.

Professionele vaardigheden
Het werk dat je gaat opleveren zal niet onderdoen voor de professionele standaard. Een documentaire is pas geslaagd als deze op internationale podia vertoond wordt.

Innovatie en Internationale distributie
Om je documentaire internationaal op de kaart te zetten leer je pitchen en op zoek naar financiering. Ook leer je marketingtechnieken en promotie.

Aanvullende informatie

Leerovereenkomsten kunnen tot en met 6 december 2019 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 6 december worden ontvangen, zullen niet in behandeling genomen worden.

Leerovereenkomsten worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. 

Ingangseisen

Het is belangrijk dat je goed georganiseerd bent, in de hoofdfase van Journalistiek, Media of Film zit en al echt goed bent in videoproductie.

Om dit te bewijzen moet je aantal dingen laten zien:

  • Een pitch waarin je jouw plan voor de documentaire presenteert
  • Een motivatiebrief en CV
  • Een video showreel

Als je je aanmeldt voor de minor, laat dit dan ook weten aan minorcoördinator Brian Maston (brian.maston@hu.nl). Hij zal je verder informeren over wat er precies van je verwacht wordt. Indien je je vóór 10 mei hebt aangemeld, kun je meedoen aan de pitchronde die op 24 mei a.s. tussen 9.00 en 18.00 uur wordt gehouden. Eventueel volgt er nog een pitchronde in september.

Toetsing

Toets A: Het geschreven filmplan/final shooting script wordt getoetst door minstens 2 docenten

Toets B: De aangeleverde documentaire wordt door minstens twee docenten getoetst op technische kwaliteit, gelaagdheid van het verhaal en de compositie (audiovisuele montage)

Toets C: Het schriftelijk in te leveren distributieplan wordt getoetst door minstens 2 docenten en externe marktpartijen.

Literatuur

De volgende literatuur komt tijdens de minor aan de orde. Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.

  • Directing the Documentary, Michael Rabiger: 6th edition 2015
  • Voice & Vision, Mick Hurbis-Cherrier: 2018

Rooster

Het is een voltijds programma van 5 dagen in de week, met dagen van 13:00 tot in de avond.