Kies op maat

Inloggen Menu

Taal en cultuur Spaans

Voor wie

Wil jij een van de meest gesproken talen ter wereld eigen maken? En heb je een actieve houding? Dan is de minor ‘Taal en cultuur: Spaans’ wat voor jou. Je richt je tijdens de minor op de basisbeheersing Spaans, een taal waarmee je snel actief aan de slag gaat. Elke les bereid je goed voor.

Inhoud

Tijdens deze minor leer je Spaans op basisniveau spreken en schrijven, maar je leert ook meer over de Spaanse cultuur. En een verblijf in het buitenland hoort daarbij. Je focust niet alleen op Spanje, maar ook op Zuid-Amerika. De meeste landen in Zuid-Amerika zijn namelijk Spaanstalig en worden steeds belangrijke handelspartners van Europa. Grote kans dat jij er later in je werk mee te maken krijgt.

Tijdens deze minor ontwikkel je jouw basiskennis van het Spaans en kun jij je steeds beter uitdrukken in deze wereldtaal. Daarnaast hebben de gebruiken in Spaanstalige landen voor jou straks geen geheimen meer. Je weet straks precies hoe de locals zich gedragen.

Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over de minor. Mocht je het antwoord op je vraag daar niet vinden, neem dan via mail of telefoon (06-23662856) contact op met Marije Douma. 

Cursussen

KLV Spanje
Je doet basiskennis op over belangrijke historische en culturele gebeurtenissen in Spanje. Ook maak je kennis met belangrijke mensen uit de Spaanse geschiedenis.

KLV Spaans-Amerika
Waar liggen alle Spaanstalige landen in Zuid-Amerika nu eigenlijk? Hoe zagen deze landen eruit, voordat de Spaanse ontdekkingsreizigers kwamen en wat gebeurde er daarna? Na deze cursus zijn al je vragen beantwoord.

Taaltraining Spaans 1 en 2
Deze minor leer je Spaans spreken en schrijven. Je kunt jezelf aan het einde van de trainingen voorstellen en wat vertellen over jezelf. In het tweede deel van de training leer je wat belangrijke zakelijke uitdrukking.

Onderzoek: verblijf in een Spaanstalig land
Je gaat naar een Spaanstalig land om beter Spaans te leren spreken. Je maakt kennis met het land en doet verslag van je belangrijkste bevindingen. Je maakt ook een onderzoeksverslag over een door jou gekozen onderwerp. Hoort een buitenlandstage bij je hoofdstudie? Dan kun je dit bezoek hiermee combineren.

Leerdoelen

Je leert eenvoudige gesprekken voeren in het Spaans en schrijven op basisniveau. Daarnaast kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van Spanje en de Spaanstalige landen in Zuid-Amerika.

Aanvullende informatie

Leerovereenkomsten kunnen tot en met 5 juli (voor periode AB) en tot en met 6 december 2019 (voor periode CD) naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 5 juli of 6 december 2019 worden ontvangen, zullen niet in behandeling genomen worden.

Leerovereenkomsten worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. 

Extra kosten:
De extra kosten bedragen 600 euro. Dit is het bedrag dat we denken dat je nodig hebt voor het verblijf van minimaal 10 dagen in een Spaanstalig land.

Ingangseisen

Je hoeft nog geen Spaans te spreken of schrijven om je in te schrijven voor deze minor. Er zijn dus geen ingangseisen.

Toetsing

Je maakt tentamens, een mediaopdracht, video-opdracht, mondeling tentamen en legt een onderzoeksdossier aan.

Literatuur

De volgende literatuur komt tijdens de minor aan de orde. Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.

  • Con gusto 1, Ivorra
  • Cultuur Bewust! Spanje; etiquette en omgangsvormen, Marian Meany
  • Vwo Latijns-Amerika en de westerse wereld, Berg, F. Feniks

Rooster

Je bent 3 of 4 dagen per week met deze minor bezig.