Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemerschap

Voor wie

Heb jij lef? Zit je vol met energie en heb je zin om vol inzet aan je toekomst te bouwen? Het maakt niet uit welke studie je doet. Als jij het ondernemen in je hebt, dan is de minor ‘Ondernemerschap’ wat voor jou.

 

Inhoud

Zou je na je opleiding best een eigen bedrijf willen beginnen en ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Tijdens deze minor doe je ervaring op met het ondernemerschap. En aan het einde heb je je eigen bedrijfsidee en kun je dit zelfs al gaan opzetten, samen met Students Inc.

Natuurlijk moet je tijdens de minor Ondernemerschap de handen flink uit de mouwen steken. Daarom begin je met een Design Sprint Challenge, gevolgd door een bootcamp van 3 dagen. Samen met medestudenten los je uitdagende, ondernemende vraagstukken op en leer je hoe jij de oplossing kunt bieden voor problemen van klanten.

Jij gaat geen uitdaging uit de weg en je durft steeds meer je kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen en je netwerk uit te breiden. Jij kan straks als geen ander een elevator pitch houden. Je idee komt tot leven en je ontwikkelt je product of dienst. Je benadert zelfs al potentiële klanten en stelt een financieel plan op.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer op www.minorondernemerschap.hu.nl.

Cursussen

Ondernemerscompetenties
Als ondernemer heb je specifieke talenten nodig. Misschien heb je ze al en kun je ze nu verder ontwikkelen. Maar misschien is het allemaal nog nieuw voor je en neem je een sprong in het diepe. Hoe dan ook: aan het einde van deze cursus zijn jouw eigenschappen en vaardigheden als ondernemer behoorlijk verbeterd.

Ondernemende prestaties
Je volgt gastcolleges en doet workshops in één van de volgende keuzevakken:

  • Sales & Acquisitie
  • Funding & Waardering
  • Legal Literacy for Start-ups
  • Maatschappelijk Ondernemen met Impact

Ondernemerschap
Je maakt een Design Sprint mee bij een bedrijf en gaat aan de slag met de uitdagingen van dit bedrijf. De week erop neem je deel aan een bootcamp om vervolgens de workshops van het Customer Discovery Programma te volgen, zodat je je eigen propositie voor een doelgroep kunt ontwikkelen. Tijdens het tweede deel van de cursus bouw je aan je startup.

Leerdoelen

Jij gaat geen uitdaging uit de weg en ontwikkelt je zodanig als ondernemer dat je aan het einde van de minor een startup hebt.

Aanvullende informatie

Periode AB

Leerovereenkomsten kunnen tot en met 5 juli 2019 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 5 juli 2019 worden ontvangen, zullen niet in behandeling genomen worden.

Leerovereenkomsten worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. 

 

Periode CD

Leerovereenkomsten kunnen tot en met 6 december 2019 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 6 december 2019 worden ontvangen, zullen niet in behandeling genomen worden.

Leerovereenkomsten worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. 

Ingangseisen

Voor deze minor gelden geen ingangseisen.

Toetsing

Je legt dossiers aan, doet praktische opdrachten en schrijft essays. Maar de belangrijkste toets is natuurlijk: is jouw startup levensvatbaar?

Literatuur

Je krijgt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.

Rooster

De eerste 2 weken van de minor ben je fulltime bezig. Je gaat ook op bootcamp, waar een overnachting bij hoort. Daarna heb je 4 dagen per week nodig om aan je eigen startup te werken.