Kies op maat

Inloggen Menu

Event Crowd Management

Interesse in het volgen van een minor op het gebied van Event Crowd Management? 

Dan is deze praktijkgerichte minor, waarbij je jezelf verdiept in de wereld van (grootschalige) evenementen, iets voor jou. 

In de minor Event Crowd Management wordt vanuit verschillende invalshoeken en inzichten gekeken naar onder andere: de organisatie van evenementen, de veiligheid van groepen, het analyseren van risico’s, de advisering over en de toepassing van gerichte maatregelen en de samenwerking tussen de verschillende, betrokken actoren. 

Deze minor kun je ook volgen als deeltijdstudent. Vraag de minorcontractpersonen Laura Brands (laura.brands@hu.nl) en/of Heidi van Houten (heidi.vanhouten@hu.nl) naar de mogelijkheden. 

Inhoud 

Evenementen zijn in trek. Kleine, middelgrote en grote evenementen. Op de evenementenjaarkalenders staan jaarlijks allerlei publiekstrekkers, van muziekfestivals tot voetbalwedstrijden, van stadionconcerten tot grote themamanifestaties, en van herdenkingsbijeenkomsten tot congressen. 

De minor ‘Event Crowd Management’ geeft inzicht in de diverse elementen uit de wereld van organisatoren van evenementen, waar het gaat om de veiligheid van (grote) groepen mensen die bij elkaar komen en waarbij zich verschillende problemen kunnen aandienen. 

Door het vooraf analyseren en daarbij het toepassen van gerichte maatregelen wordt geanticipeerd op de voorstelbare en voorspelbare risico’s van het evenement. Door tactische en strategische onderdelen in te zetten, wordt er inzicht verschaft in alle voorkomende aspecten, om zo Crowd Management succesvol te kunnen toepassen. 

De minor biedt daardoor een brede kijk op veiligheid bij grootschalige evenementen. Door vanuit verschillende invalshoeken een overkoepelend geheel te schetsen, worden alle actoren en aspecten binnen het krachtenveld van evenementen geschetst. Zoals het activiteitenprofiel, het publieksprofiel, het ruimtelijk profiel, en alle dynamiek rond voorbereiding, risico’s, scenario’s en maatregelen, ervaringen en lessen. Met aandacht voor trends en ontwikkelingen op het gebied van evenementenveiligheid. 

Naast theoretische kennis over het onderwerp Event Crowd Management vindt ook de praktische toepassing van deze kennis plaats. Tijdens de minor wordt er onder meer gewerkt met beroepsgerichte praktijkcases, trainingen, workshops, simulaties/practica, leeropdrachten en praktijkopdrachten. 

Bij de doorontwikkeling en verzorging van de minor Event Crowd Management wordt samengewerkt door experts, adviseurs en kenniscentra op het gebied van Event Crowd Management, uCrowds en Hogeschool Utrecht, Instituut voor Veiligheid (opleiding Integrale Veiligheidskunde).

Meer informatie lees je in deze flyer.

Cursussen

Periode A 

  • Crowd Management en Gedrag 5 ECTS  
  • Inleiding Evenementenveiligheid 5 ECTS  
  • Risicoanalyse en –beheersing 5 ECTS  

Periode B 

  • Integraal Crowd Management Plan 5 ECTS 
  • Leiderschapsvaardigheden en event management 5 ECTS 
  • Trends en ontwikkelingen 5 ECTS

Leerdoelen

Tijdens de minor worden verschillende kerntaken, competenties en leeruitkomsten beoefend en getoetst op verschillende niveaus. De competenties hebben een duidelijke relatie met het Landelijk Beroepsprofiel IVK, de vastgestelde HBO-kernkwalificaties en de zogenaamde Dublin Descriptoren. Kerntaken, competenties en leeruitkomsten zijn per minorcursus gespecificeerd en te vinden op de CANVAS cursussites. 

Ingangseisen

Voor deze minor gelden geen toelatingseisen. 

Literatuur

De literatuur wordt voor aanvang van de minor bekendgemaakt via informatie per mail en de CANVAS cursussite. 

Rooster

Deze minor vindt plaats in de periodes A/B van studiejaar 2023-2024.

De les- en toetsroosters worden, met uitzondering van de eerste onderwijsperiode van het studiejaar (start september), altijd vier weken voor de start van iedere onderwijsperiode op Mijn Rooster geplaatst. Het rooster voor de eerste onderwijsperiode van het studiejaar is drie weken voor de start vindbaar op de site. Op Mijn Rooster is altijd het meest actuele rooster zichtbaar. 
 
Op de HU mag voltijdonderwijs geroosterd worden tussen 08.30 en 19.00 uur. 

Toetsing

De minor kent verschillende vormen van toetsing: schriftelijk tentamen, individuele toetsopdrachten en groepsopdrachten. De praktijkcomponent speelt daarbij een belangrijke rol.

Aanvullende informatie

Ondertekende leerovereenkomsten kunnen tot en met 28 juni 2024 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst of check onze site. Leerovereenkomsten die ná 28 juni worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.  

Let op: Leerovereenkomsten worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst in Osiris Aanmelding (first come, first serve). Een ingediende leerovereenkomst geeft pas recht op een plek binnen een minor als er sprake is van het volgende: 
* De minor is nog niet vol: elke minor heeft een maximum aantal plekken per periode 
* De student heeft de leerovereenkomst compleet ingediend (inclusief eigen gegevens en handtekening en stempel eigen examencommissie) 
* HU heeft de leerovereenkomst ondertekend en gestempeld