Kies op maat

Inloggen Menu

Creative Research: the Owl

Bekijk de video’s: 

en de site: www.creativeresearch.nl 

Creative Research is een faculteitsbrede minor voor 3e-jaars studenten van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) op de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Ook studenten buiten FDMCI en buiten de HvA kunnen zich inschrijven. De minor gaat over het belang van creatieve onderzoeksmethodes om grote en kleine hedendaagse onderwerpen te verkennen, en verder te kijken dan desk research en een vragenlijst. Na het volgen van de minor weet je hoe je meer grip kunt krijgen op lastige maar belangrijke onderwerpen én ben je voorbereid op je afstuderen, vervolgstudie en de praktijk.

"Ik ben nu supergoed voorbereid op m’n afstuderen!" – Quote student Creative Research

Wil je leren hoe je je creativiteit kunt inzetten in betekenisvol onderzoek? En doe je dat graag met studenten en onderzoekers uit verschillende disciplines? Schrijf je dan in voor de minor Creative Research.

In deze korte minor van 10 weken ga je Methodes Verkennen en Ontwerpen, met onderzoekers en ontwerpers van de onderzoeksgroepen van de HvA (Lectoraten) en daarbuiten. Je oefent zo veel mogelijk verschillende creatieve methodes in korte week-opdrachten. Met mede-studenten beschrijf je een methode en publiceer je die op www.creativeresearch.nl. De laatste week kijk je terug en evalueer je de opbrengsten van de minor voor je professionele rol in de toekomst.

"Superinteressant om samen te werken met iemand die in het onderzoeksgebied zit waar je aan werkt" – Quote student Creative Research

Het programma verwelkomt studenten van diverse opleidingen en is ontwikkeld door de digitale ontwerpopleiding CMD Amsterdam. Betrek diverse werk- en denkwijzen in je leerproces en ontdek de kracht van transdisciplinair teamworkBonus: deze minor verkleint de stap naar vervolgopleidingen zoals een master of wetenschappelijk onderwijs.

Deze korte 15 EC minor kun je volgen in semester 2, alleen in blok 3 (feb - april).
(De lange 30 EC minor Creative Research: the Owl and the Fox wordt in semester 2 aangeboden (blok 3 en 4).)

Video

Op onze website vind je een promotiefilm en een compilatie met ervaringen van studenten.

Leerdoelen

LEERUITKOMSTEN:

Er zijn 2 leeruitkomsten in deze minor.

1. Het ontwerpen van onderzoek

De ontwerpend onderzoeker doet maatschappelijk relevant onderzoek met behulp van creatieve, zelfontworpen methoden, die hij/zij toepast om data te verzamelen, te analyseren en te presenteren. Hij/zij houdt rekening met de belangen van participanten.

2. Transdisciplinair samenwerken

In een transdisciplinaire omgeving waar verschillende experts samenwerken integreert de ontwerpend onderzoeker werk- en denkwijzen voor het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe creatieve onderzoeksmethodes waarbij hij/zij actief sturing geeft aan eigen groei en professionele rol.

COMPETENTIES:

Binnen deze minor werk je aan de competenties van je eigen opleiding die gerelateerd zijn aan onderzoek omdat onderzoek in deze minor de essentie is van het denken, ontwikkelen en samenwerken. Voor de opzet van deze minor zijn de CMD competenties als uitgangspunt gebruikt:

A. Oriënteren en begrijpen                

B. Verbeelden en conceptualiseren

C. Uitwerken en Prototyperen

D. Evalueren

E. Vakkundig en onderzoekend ontwerpen

F. Georganiseerd en professioneel ontwerpen

G. Samen ontwerpen

H. Persoonlijk en geëngageerd ontwerpen

Ingangseisen

Je voldoet  tenminste aan de toelatingseisen van je eigen opleiding voor het volgen van een minor (zie OER van je opleiding).

We zijn op zoek naar een mix van studenten uit onze faculteit en daarbuiten. In het verleden hebben studenten van CO/CB en ICT, maar ook van Product Design en Bedrijfskunde de minor met succes doorlopen. Als je twijfelt over hoe de competenties van je eigen opleiding zich verhouden tot deze minor neem dan gerust contact op met de coördinatoren.

Literatuur

Wordt aangeleverd tijdens de minor.

Rooster

Je komt 4 dagen per week naar de HvA voor voornamelijk werkgroepen (en soms hoorcollege's). Het rooster wordt twee weken voor aanvang van de minor bekend gemaakt via rooster.hva.nl.

Contacttijd:
Zestien uur per week contact met je docenten en medestudenten. 

Toetsing

De toets van Deel 1 is het tonen van meerdere beroepsproducten (hier zit ook reflectie in) die onderling compenseerbaar zijn als deze minstens met het cijfer 4 beoordeeld zijn.

Het gemiddelde van de cijfers vormt het eindcijfer. Als het geheel van alle beroepsproducten voldoende is levert dit 15 EC op.

Dit is een minormodule van 15 ECS. Deze minor duurt één blok. Om 30 punten te halen moet je dus ook nog een andere 15 ECTS minor kiezen.

Herkansingsmogelijkheden: Een week na feedback per beroepsproduct is de herkansing.

Wanneer een student een onderdeel niet succesvol heeft afgerond in de onderwijsperiode waarin zij het onderwijs van de minor heeft gevolgd dan kan de student alsnog de minor afronden tijdens volgende onderwijsperiode(n) van de betreffende minor.

Wordt een minor niet meer aangeboden of is de inhoud van de minor herzien, dan biedt de opleiding in het daarop volgende studiejaar nog tweemaal de gelegenheid tot het afronden van de minor.

Aanvullende informatie

Op www.creativeresearch.nl vind je een verzameling creatieve methodes geschreven door voormalige minor CR studenten.

Kosten: geen

Vragen over de minor?

Contact Marije ten Brink,  m.ten.brink@hva.nl of Michel Alders, m.alders@hva.nl

Vragen over de Kies op Maat-procedure?
Contact Tracy Hepp-Walker, info-cmd@hva.nl

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ondertekende leerovereenkomsten in behandeling genomen.