Kies op maat

Login Menu

Health Promotion

Inschrijven voor semester 2 2018-2019 is niet meer mogelijk. De minor is helaas geannuleerd.

HEALTH PROMOTION, Gezondheidsbevordering en Sociaal Ondernemerschap


Uit cijfers van de GGD blijkt dat het percentage overgewicht onder kinderen in Amsterdam Zuidoost hoger is dan het gemiddelde van Amsterdam. Wat zouden de oorzaken van overgewicht zijn in deze regio? En waar hebben de bewoners van Amsterdam Zuidoost behoefte aan? En wat zijn effectieve methoden om gedrag te veranderen en de gezondheid te bevorderen? In de minor Health Promotion ga je op zoek naar antwoorden op dit soort vragen en ga je de wijk in om te ervaren wat er leeft. In teamverband leer je hoe je een gezondheidsbevorderend programma ontwikkelt en in de praktijk uittest. Daarnaast onderzoek je of jullie programma zakelijk gezien realistisch en haalbaar is.

De minor maakt onderdeel uit van het Urban Vitalityprogramma. Dit programma richt zich op het welzijn en de gezondheid van de bewoners van Amsterdam. In de minor sluit je aan bij een project van het Urban Vitalityprogramma. In de minor werk je aan de volgende opdrachten: 

 Opdracht 1: In samenwerking met medestudenten, bewoners en andere relevante partners draag je bij aan de ontwikkeling van een gezondheidsbevorderend programma. 

 Opdracht 2: Als sociaal ondernemer ga je onderzoeken of het programma waar jullie een bijdrage aan leveren zakelijk gezien realistisch en haalbaar is.

 Opdracht 3: Bij de opdracht Persoonlijke effectiviteit geef je jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling vorm. 

 

Leerdoelen

De leerdoelen in de minor Urban Vitality / Health Promotion liggen op het gebied van preventie, communiceren, samenwerken, onderzoeken en ondernemen.
De algemene leerdoelen luiden als volgt:
Aan het einde van de minor Urban Vitality / Health Promotion:
1. Ben je in staat op planmatige wijze en op basis van Evidence Based Practice een gezondheid bevorderend programma te ontwikkelen
2. Heb je je ontwikkeld op het gebied van het sociaal ondernemerschap 
3. Neem je verantwoordelijkheid in de samenwerking met mede studenten en betrokken partijen
4. Kun je je eigen leerproces sturen en neem je hiervoor verantwoordelijkheid

Klik hier voor de film over de minor Health Promotion

Aanvullende informatie

Vragen over de minor?
Contact albertina Poelgeest, a.poelgeest@hva.nl

Vragen over de Kies op Maat-procedure?
Contact Niermela Chote-Sobha, n.chote-sobha@hva.nl

Kosten:
Buiten de genoemde literatuur worden er geen kosten gemaakt. Eventuele kosten die verbonden zijn aan het volgen van de minor (printkosten, kosten excursie) komen voor rekening van de student.

Flyer Minor Health Promotion

 

Ingangseisen

Deze minor is geschikt voor studenten vanuit de faculteit Gezondheid, Bewegen, Sport en Voeding en Maatschappij en Recht. Ook zijn studenten welkom die belangstelling en affiniteit hebben met gezond gedrag en / of sociaal ondernemerschap.

Toetsing

Toetsing vindt plaats door middel van de beoordeling van producten, actieve participatie en reflecties.

De minor omvat in totaal 30 EC:
15 EC  Gezondheidsbevorderend programma
10 EC  Sociaal Ondernemerschap
 5  EC  Persoonlijke effectiviteit 

 

Literatuur

Brug, J., Assema van P, Lechner, L (2012). Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering, Een planmatige aanpak. Assen: Koninklijke van Gorcum. ISBN 9789023243366. 8e geheel herziene druk.

Rooster

Er wordt lesgegeven op twee locaties, Faculteit Gezondheid in het Nicolaes Tulphuis (donderdag), Tafelbergweg 51 in Amsterdam Zuidoost en de faculteit Bewegen, Sport en Voeding in het dr. Meurerhuis (maandag en vrijdag), dr. Meurerlaan 8.

Verder ben je actief in de wijk waarin jouw opdracht plaatsvindt.