Kies op maat

Inloggen Menu

From (big) data to (big) business part 1

‘De olie van de 21e eeuw’, ‘de meest sexy baan van de toekomst’, en ieder bedrijf wil er wel ‘iets’ mee. (Big)-Data!

Algemene informatie:

Elke dag genereren wij gigantische stromen aan data, waaruit bedrijven waarde kunnen creëren. Maar hoe doen ze dat? En wat hebben ze er precies aan? In deze minor ‘From (Big)-Data to (Big)-Business’ leren we jou toekomstbestendige skills in dit vakgebied. Samen met voltijdstudenten van allerlei opleidingen, gaan jullie aan de slag bij echte opdrachtgevers. Onderdelen die aan bod komen zijn het verwerken, analyseren, interpreteren en visualiseren van data. Dit gebeurt door gebruik te maken van ‘state-of-the-art’ tools die ook ingezet worden bij veel multinationals. De uitkomsten hiervan kunnen gebuikt worden om gedrag te voorspellen, sentiment te meten, of A/B testen uit te voeren. De minor is ingericht met colleges, gastcolleges, MOOCS, hands-on praktijklessen, real-life cases en het bezoeken van een conferentie.

Deel 1:

In het eerste deel van deze minor werk je voornamelijk aan het verzamelen, verwerken en analyseren van data. Dit doe je met behulp van real-life cases van internationale bedrijven. Uiteraard duiken we eerst in de wereld van Big Data door middel van colleges, MOOCS & praktijklessen. Tevens komen aspecten zoals ethiek en recht aan bod.

Leerdoelen

  • Je weet welke manieren er zijn om data te verzamelen of verkrijgen.
  • Je weet welke tools en methoden noodzakelijk zijn voor (Big)-Data analyse.
  • Je kan data visualiseren op een aantrekkelijke en overtuigende manier.
  • Je weet hoe je A/B testen moet opzetten.
  • Je kan als professional functioneren in de omgeving waarbinnen je kansen en mogelijkheden ziet om verbeterringen in de beroepspraktijk te realiseren.
  • Je weet welke ethische aspecten en wetmatige factoren er zijn in dit vakgebied.
  •  

Aanvullende informatie

De voertaal van deze minor is Nederlands.

Een minimale score van 8.0 in volledige cursus (2 x 15EC) zijn voorwaarden voor een aantekening op het diploma.

Het kan voorkomen dat je enkele dagen bij de opdrachtgever aan de slag gaat. Niet alle activiteiten zullen op school plaatsvinden.

Tevens kan er aanspraak gedaan worden op een kleine eigen bijdrage voor software of het bezoeken van conferentie(s). Instroomvereisten voor het tweede deel van de minor is dat het eerste deel behaald moet zijn.

Ingangseisen

Je doet (bij voorkeur) een economische of technische opleiding. Je hebt je propedeuse gehaald en je bent 100% gemotiveerd voor deze minor. De opleiding behoudt zich het recht om toegang te weigeren bij onvoldoende motivatie en/of argumentatie waarom de minor gekozen wordt. Voor aanvang dien je tevens een motivatiebrief te schrijven.

Toetsing

  1. Aanwezigheid en participatie

Wegingsfactor: 20%

Bodemcijfer: 5,5

  1. Mondeling en schriftelijk - praktijkcasus in groepsverband

Wegingsfactor  60%

Bodemcijfer 5,5

  1. Mondeling en schriftelijk - Individuele opdrachten

Wegingsfactor 20%

Bodemcijfer 5,5

Rooster

4 dagen per week