Kies op maat

Login Menu

Acteren in trainingen & theaterinterventies

Acteren, creëren en communiceren

Klopt jouw hart sneller van het bedenken en creëren van nieuwe theaterconcepten? Wil je theater inzetten om anderen iets te leren? Heb je spelervaring?

De minor Acteren in trainingen & theaterinterventies biedt je de mogelijkheid het theatervak in te zetten voor leerervaringen van anderen. Je werkt met cursisten in praktijksituaties en zet spelen in om anderen te laten reflecteren op hun gedrag. Ook bedenk je theatrale werkvormen en theaterinterventies voor allerlei situaties en werkvelden.

 

Leerdoelen

Acteren

- Je helpt cursisten door met jouw spel grip te krijgen op hoe ze communiceren

- Je kunt variëren in spelaanbod

- Je biedt levensecht en emotioneel spel

- Je geeft terug wat je als acteur hebt ervaren en helpt de cursist met jouw feedback

 

Creëren

- Je maakt ontwerpen om theatraal inzicht te geven in een thema

- Je maakt een educatieve voorstelling

- Of een interactieve scène

- Of een game die bijdraagt aan een veranderproces

- Je gebruikt design thinking in het maakproces

 

Communiceren

- Je leert welke psychologische modellen van toepassing zijn op menselijk gedrag

- Je leert hoe je binnen een model met spel inzicht kunt geven.

- Je leert hoe gedrag gedrag oproept en wat jij in kunt zetten als acteur

- Je leert hoe mensen leren en hoe je spel en theater daarbij in kunt zetten

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Froukje van Houten (f.e.van.houten@nhl.nl) of je kijkt op onze facebook pagina : www.facebook.com/acterenintrainingen

Wil je aan de minor deelnemen, stuur dan een mail. Laat ons weten wat je opleiding is, wat je al aan spelervaring hebt, waarom je graag de minor wilt volgen en wat dagen zijn waarop je een auditie kunt doen. We nemen binnen een werkweek contact met je op.

Ingangseisen

Je hebt ervaring met acteren. Studenten van buiten de docent theateropleiding vragen we een korte en laagdrempelige auditie te doen. Je kunt deelnemen als je je propedeuse hebt behaald.

Toetsing

Als je in je stages 100% aanwezig bent geweest en de stage door de stagebiedende trainers en docenten gemiddeld met minimaal een voldoende is beoordeeld, dan heb je het praktijkgedeelte gehaald. De docent van de opleiding heeft daarin een beslissende stem. Voor de lessen is er een aanwezigheidsplicht. Je theatrale interventie is eigenlijk al je specialisatie en als je daar minimaal een voldoende beoordeling voor hebt, dan is ook dat onderdeel behaald en mag je jezelf trainingsacteur en creatief partner noemen.

Rooster

Na een volle introductieweek waarin we de basis leggen, ziet je week er als volgt uit:

Op maandag, dinsdag en woensdag oefen je in de praktijk en werk je aan je theaterinterventie. Op donderdag en vrijdag is er intervisie en krijg je theorie- en spellessen.

We bieden je een goed georganiseerd en gevuld programma en verwachten van je dat je in de lesweken fulltime beschikbaar bent.