Kies op maat

Login Menu

Art and Copy

Deze Communicatieminor is sterk conceptueel,- en middelengericht. Je hebt in je huidige opleiding aandacht voor vormgeving/beeldende/AV, of tekstvakken gehad en wilt je kennis en vaardigheid uitbreiden en verdiepen. Studenten van Communicatieopleidingen, CMD/mediavormgeving, of journalistiek kunnen hier ook een goede aanvulling op hun studie vinden.

Wervende reclameconcepten bedenken, ontwerpen en uitvoeren in een team als artdirector en copywriter waarbij tekst, beeld, fotografie en onderzoek optimaal gecombineerd worden en afgerond met een eigen “Effie”.

In de minor werken artdirectors en copywriters nauw samen als team. Vanuit die achtergrond ga je creatieve strategieën ontwikkelen, vormgeven of schrijven voor offline en online media. Natuurlijk spelen (bewegend) beeld, geluid en fotografie hierin een hele grote rol. Je leert denken en werken vanuit tekst of beeld, als team en waar nodig ook individueel.

Vakken voor Copy-studenten: wervend schrijven voor media |SEO/Google analytics | schrijven voor radio en tv. Vakken voor Art-studenten zijn: typografie en lay-out | animated graphics | digitale beeldbewerking.

Zowel Art, als Copy hebben gezamenlijke en gescheiden beeld- en fotografiemodules. Als onderdeel van het uitvoerend proces pretesten we concepten. Met toetsen, presentaties en een prikkelende p-taak voor een echte opdrachtgever rond je diverse modules professioneel af.

De minor wordt verzorgd door docenten copywriting en grafische communicatie.

Leerdoelen

  1. Analyseren en onderzoeken
  2. Plannen en organiseren
  3. Creëren en realiseren
  4. Representeren

Werkvormen: groepswerk voor een p-taak als duo’s Art & Copy, daarnaast individuele opdrachten binnen de modules.

Aanvullende informatie

Voertaal: naast Nederlands ook Engels in enkele modules (o.a. Engelstalige literatuur).

We streven naar een gelijk aantal van art- en copystudenten i.v.m. de te vormen teams. Aanmelden als team heeft de voorkeur!

Maximum aantal deelnemers: 26 (13 koppels)

Ingangseisen

Art: affiniteit en ervaring met grafische vormgeving en software van Adobe en/of audio-visuele vormgeving en software.

Copy: affiniteit en ervaring met schrijfstijlen en doelgroepgericht schrijven.

Toetsing

Naast schriftelijke toetsen, individuele,- en teampresentaties, onderzoeksrapporten en middelenbeoordelingen.

Literatuur

Voorgeschreven studieboeken/literatuur en module-readers

Adobe CS4/5 software.