Kies op maat

Login Menu

Online Journeys

In het werkveld van online (marketing)communicatie vragen opdrachtgevers om communicatieprofessionals die alle disciplines uit het online werkveld kunnen begeleiden en verbinden. Je bent uiteraard sterk in echte communicatietaken, zoals online campagnestrategieën of het creëren van online content. Minstens zo belangrijk voor het slagen van online trajecten is dat je de taal spreekt van developpers, techneuten en interactief ontwerpers.

In de minor specialiseer je je in online taken op het gebied van communicatie. De minor biedt modulair onderwijs op het gebied van customer journey, media- en techniekfilosofie, online onderzoek, netwerkanalyse, creative concepting, contentstrategie en contentcreatie. Daarnaast biedt de minor volop ruimte om jezelf te profileren op een specifiek online terrein. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan Online Advertising, Communitymanagement of het behalen van je Google Analytics of Adwords certificaten!

De onderwijsvorm gaat uit van blended learning en flipping the classroom. Dat betekent dat het traditionele onderwijs (colleges, bespreken studiemateriaal etc.) deels online een plek krijgt en dat tijdens de fysieke ontmoetingen verwerking, feedback en samenwerken aan projecten centraal staan. Je kunt dus deels tijd- en plaatsonafhankelijk vakkennis en studiemateriaal tot je nemen. Ook toetsing en feedback vinden deels digitaal plaats. Let wel: de minor is niet volledig online. Er zijn ontmoetingen met opdrachtgevers, bijeenkomsten voor intervisie en discussie, excursies en coaching van docenten. De real-life ontmoetingen zijn essentieel en daarom ruim in het programma aanwezig.

Leerdoelen

Na het volgen van de minor ben je in staat om op te treden als (junior) gesprekspartner van álle professionals in het domein van online marketing en communicatie. Je kunt online trajecten begeleiden en deels zelf invullen waar het aankomt op strategie en content. Je bent op de hoogte van de laatste online ontwikkelingen en je hebt je naar eigen keuze gespecialiseerd in een bepaald onderwerp.

Aanvullende informatie

Contacturen: ca. 12-16 uur per week.

Voertaal: Nederlands en 1 onderdeel in het Engels.

Het betreft een Honours minor van NHL Hogeschool. Dit betekent dat de minor ook verbonden is aan het X-Honours programma van NHL Hogeschool. Het biedt studenten vrijblijvend de mogelijkheden iets extra’s te doen, buiten het reguliere programma.

Ingangseisen

Enige kennis van (kwantitatief dan wel kwalitatief) onderzoek en communicatie is gewenst. Affiniteit met en het zelf gebruikmaken van online media is een vereiste. Wie twijfelt over het instapniveau, kan gerust contact opnemen.

Toetsing

Eén schriftelijke tentamen, opdrachten, portfolioassessment.

Literatuur

Ontwikkelingen gaan snel en leermiddelen worden daarom later pas bekend gemaakt. De meeste leermiddelen worden digitaal beschikbaar gemaakt.