Kies op maat

Inloggen Menu

Live Music & Dance Events (1e semester 23/24)

In verband met de vele aanmeldingen die we hebben ontvangen voor de onderstaande minor kunnen we je aanmelding niet direct in behandeling nemen maar zullen we je op de wachtlijst plaatsen. Om op deze wachtlijst te komen vragen we om de stappen te doorlopen zoals op de leerovereenkomst vermeld.

De minor Live Music and Dance Events richt zich op livemuziek (muziekfestivals, poppodia) en dance evenementen (muziekfestivals, poppodia, clubs) in het hart van de vrijetijdsindustrie.

De focus ligt op het creëren en organiseren van duurzame evenementen in de livemuziek en dance industrie met maatschappelijke en economische impact. Naast het bieden van entertainment door middel van unieke evenementen, gaan de functie en boodschap van livemuziek, festivals en concerten vele stappen verder. Concerten en muziek geven mens en omgeving een identiteit. Het businessmodel van een artiest is gebaseerd op livemuziek in tijden waar technologie de boventoon voert.

Daarnaast zijn festivals broedplaatsen voor nieuwe innovaties rondom duurzaamheid en sociale innovatie, en steden gebruiken muziek en festivals om toeristen aan te trekken en als motor voor de lokale economie door erin te investeren.

Leerdoelen

Onze leerdoelen hangen nauw samen met de competentiegebieden binnen de Academie voor Leisure & Events, specifiek de richting Live Music & Dance Events.
De belangrijkste leerdoelen zijn:
• Ontwikkelen en uitwerken van een creatief belevingsconcept tot een product of dienst
• Regisseren van het (samenwerkings)proces
• Ontwikkelen en uitwerken van een marketingstrategie
• Coördineren en organiseren van een evenement en zorgdragen voor de veiligheid van                 eindgebruikers

Ingangseisen

Wie het eerst inschrijft wordt toegelaten tot de max van 25 is bereikt, dus geenintake/selectie.

DEZE MINOR IS IN PRINCIPE NIET BESTEMD VOOR STUDENTEN VAN DE ALE SPECIALISATIE LIVE MUSIC & DANCE EVENTS (de cursussen zijn al aangeboden in het 2e jaar van LMDE).

Propedeuse behaald

Literatuur

Wordt aangeboden via LMS en Teams

Toetsing

Verdeling van de 30 EC:
Gehele productie van een music/dance evenement, inclusief workshops Strategie en Stakeholdermanagement: 20 EC
Cursus Concepting en Marketing, inclusief een “Design Sprint”: 5 EC
Cursus Productie en Logistiek: 5 EC

Aanvullende informatie

Concept design, strategie, stakeholdermanagement, marketing, branding, productie, logistiek