Kies op maat

Inloggen Menu

E-minor Basiscursussen psychologie

Geïnteresseerd in het gedrag van mensen? Hoe nemen mensen beslissingen? Hoe gedragen mensen zich zoals ze doen in bepaalde situaties en onder bepaalde omstandigheden? Leer in deze academische e-minor hoe psychische problemen ontstaan, hoe mensen elkaar beïnvloeden en hoe we om kunnen gaan met stress.

De e-minor Basiscursussen psychologie is bedoeld voor studenten die hun minor willen invullen met psychologievakken op wo-bachelorniveau. Omdat het onderwijs volledig via e-learning te volgen is, heb je geen reistijd of verplichte colleges. Volg je een technische, economische, financiële, onderwijs- of communicatierichting en ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen en onderzoek, dan is deze minor een prima aanvulling op jouw studie. Volg je een verwante opleiding in de psychologie, dan is deze minor mogelijk, maar zijn de andere academische e-minoren van de Open Universiteit inhoudelijk beter afgestemd op een vervolgstudie in de psychologie.

PB0004 Inleiding in de psychologie (deel 1)
PB0502 Inleiding in de gezondheidspsychologie
PB0002 Sociale psychologie
PB0004 vervolg Inleiding in de psychologie (deel 2)
PB0202 Onderzoekspracticum inleiding data-analyse
PB0102 Ontwikkelingspsychologie

Het is de bedoeling om de minor binnen 6 maanden af te ronden. Daartoe is het noodzakelijk om een snel studietempo te hanteren. Je start de minor uiterlijk op 1 september 2019. Je studeert in kwartielen en je hebt een persoonlijke studieadviseur. Jaarrooster

Let op: de studiebelasting is 32 tot 36 uur per week.

Voor de e-minor hoef je niets te betalen indien je collegegeld hebt betaald bij de hogeschool. De hogeschool en de Open Universiteit verrekenen onderling de kosten.

Er zijn ook e-minoren voor:

Gezondheidspsychologie

Levenslooppsychologie

Klinische psychologie

Leerdoelen

Algemene leerdoelen:

  • Kennismaken met psychologische vakken
  • Kennismaken met e-learning in een activerende online onderwijsomgeving
  • Kennismaken met het ontwikkelen van een academische grondhouding in de psychologie

Specifieke leerdoelen tref je aan bij de beschrijvingen van de cursussen.

Aanvullende informatie

De cursussen van de minor volg je deels thuis (activerend online onderwijs met digitale begeleiding) en deels via facultatieve (niet verplichte) of online bijeenkomsten.

Indien het collegegeld bij de hogeschool is betaald dan worden de kosten van de minor betaald door de hogeschool.

Per cursus krijg je 12 maanden inschrijftermijn en 3 tentamenkansen. Na afloop van deze 12 maanden kun je de cursus opnieuw kopen indien de cursus nog niet is afgerond. Deze kosten worden echter niet vergoed door de hogeschool.

Ingangseisen

Je moet gemiddeld een 7 of hoger staan voor de vakken in jouw HBO-opleiding. Een cijferlijst moet bij de leerovereenkomst toegevoegd worden.

Toetsing

Kijk voor de toetsing bij de afzonderlijke cursusbeschrijvingen.

Literatuur

Elke cursus heeft literatuur die na de aanmelding op jouw thuisadres geleverd wordt. Literatuur hoeft dus niet afzonderlijk aangeschaft te worden.

Rooster

Je wordt bij de start van de minor aangemeld voor de eerste 3 cursussen. Indien je 2 van de 3 cursussen hebt afgerond word je aangemeld voor de resterende cursussen uit de minor. Let op: je moet de Open Universiteit zelf benaderen voor de aanmeldingen in kwartiel 2.

Kwartiel 1: 1 september 2019 - 8 november 2019
PB0014 Inleiding in de psychologie (deel 1)
PB0002 Sociale psychologie
PB0502 Inleiding in de gezondheidspsychologie

Kwartiel 2: 18 november 2019 - 31 januari 2020
PB0004 vervolg Inleiding in de psychologie (deel 2)
PB0202 Onderzoekspracticum inleiding data-analyse
PB0102 Ontwikkelingspsychologie