Kies op maat

Inloggen Menu

E-minor De basis van de psychologie 2 (start september 2024)

De e-minor 'De basis van de psychologie 2' is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling en gedragingen van de mens op cognitief, sociaal, neuropsychologisch en gezondheidspsychologisch gebied.

Wil je na je opleiding doorstuderen in de psychologie, dan is deze minor een goede voorbereiding op een universitaire studie. Maar ook studenten die niet willen doorstuderen kunnen aan deze minor deelnemen. Omdat het onderwijs volledig via e-learning te volgen is heb je geen reistijd of verplichte colleges. Tentamens leg je af in een van de studiecentra van de Open Universiteit in Nederland of thuis. Volg je een verwante opleiding in de psychologie, dan is deze minor minder geschikt en kun je beter naar de meer specifieke e-minoren kijken. 

- Sociale psychologie
- Ontwikkelingspsychologie
- Biologische grondslagen: cognitie
- Psychologie van arbeid en gezondheid
- Biologische grondslagen: neuropsychologie en psychofarmacologie

Het is de bedoeling om de minor binnen 5 maanden af te ronden. Daartoe is het noodzakelijk om een snel studietempo te hanteren. Je start de minor in september  2024. Je studeert in kwartielen, inhoudelijke vragen stel je aan de docent en cursusoverstijgende vragen stel je aan een persoonlijke studieadviseur.

Let op: de studiebelasting is 32 tot 36 uur per week.

Leerdoelen

Algemene leerdoelen:

  • Kennismaken met studeren in afstandsonderwijs
  • Kennismaken met academische vakken en een academische grondhouding in de psychologie
  • Kennismaken met cognitieve en neuropsychologische aspecten in de psychologie

Specifieke leerdoelen tref je aan bij de beschrijvingen van de cursussen.

Ingangseisen

Je staat een 7 gemiddeld voor de vakken in jouw hbo-opleiding en je hebt 90 of meer studiepunten gehaald op het moment van het inleveren van de leerovereenkomst. Een cijferlijst moet bij de leerovereenkomst toegevoegd worden.

De leerovereenkomst wordt op de ingangseisen gecontroleerd. Daarna krijg je bericht dat je kunt inschrijven voor de eerste cursussen uit kwartiel 3. Indien je 2 van de 3 (deel)tentamens hebt afgerond kun je inschrijven voor de eerstvolgende cursus uit kwartiel 4. Let op: je moet de Open Universiteit zelf benaderen voor de resterende inschrijvingen.

Studenten met een profielkeuze in de richting natuur en gezondheid of studenten die het vak biologie afgerond hebben zullen deze e-minor iets makkelijker kunnen volgen.

Literatuur

Elke cursus heeft literatuur die na inschrijving voor de cursus op jouw thuisadres geleverd wordt. Literatuur hoeft niet afzonderlijk aangeschaft te worden.

Rooster

Het is niet noodzakelijk om tot en met 31 januari 2025 te studeren. Je kunt na inschrijving voor een cursus ook eerder tentamen doen.

Kwartiel 1: 1 september 2024 t/m 8 november 2024
PB0012 Sociale psychologie
PB0112 Ontwikkelingspsychologie
PB0612 Biologische grondslagen: cognitie

Kwartiel 2: 18 november 2024 t/m 31 januari 2025
PB0214 Psychologie van arbeid en gezondheid
PB1202 Biologische grondslagen: neuropsychologie en psychofarmacologie

Kijk voor het volledige rooster op de website van de OU.

Toetsing

Kijk voor de toetsing bij de afzonderlijke cursusbeschrijvingen.

Tentamens leg je online af in een door jou gekozen studiecentrum of thuis.

De cursussen in de e-minor hebben een inschrijfduur van 12 maanden. Haal je een cursus niet binnen 5 maanden, dan kun je binnen de resterende inschrijfduur nog steeds herkansen. Elk vak heeft maximaal 3 tentamenkansen binnen de inschrijfduur. 

Aanvullende informatie

De cursussen van de e-minor volg je thuis (activerend online onderwijs met digitale begeleiding).

Voor de e-minor hoef je niets te betalen indien je collegegeld hebt betaald bij de hogeschool. De hogeschool en de Open Universiteit verrekenen onderling de kosten.

Om te kunnen starten op 1 september 2024 is aanmelden mogelijk tot 15 augustus 2024.