Kies op maat

Inloggen Menu

Islam

In deze minor krijg je inzicht in de historische en inhoudelijke achtergronden van de islam in de twee verplichte cursussen Islam en Bronteksten islam (die je kunt volgen als tweedejaars bachelorcursus in het eerste semester, of als pre-mastercursus in het tweede semester). Daarnaast kun je kiezen voor de taalverwervingscursus Arabisch I, waarin je kennismaakt met de belangrijkste taal van de islam, of voor de cursus Islam, Politiek en Samenleving in Europa I: Van Al-Andalus tot de Osmanen.

In deze minor krijg je inzicht in de historische en inhoudelijke achtergronden van de islam en de Koran in de twee cursussen Islam en Bronteksten islam. Daarnaast volg je de cursus Arabisch I, waarin je kennismaakt met de belangrijkste taal van de islam. 

Deze minor kun je ook als onderdeel van de pre-master Islam, politiek en samenleving volgen. Wanneer je de gehele pre-master met goed gevolg afrondt, kun je instromen in de masterspecialisatie Islam, politiek en samenleving. 

Leerdoelen

Na afloop van de minor kun je de veelzijdigheid beschrijven van de islam en de diversiteit onder moslims; ken je de voornaamste bronnen waarop moslims zich baseren; kun je deze bronteksten interpreteren en onderling vergelijken; beschik je over een eerste basiskennis van de Arabische grammatica en kun je eenvoudige zinnen van het Arabisch in het Nederlands vertalen.

Rooster

Semester 1, op maandagochtend 10.30-12.15, dinsdagochtend 10.30-12.15 en donderdag, 8.30-15.15

Toetsing

Tentamens en paper

Aanvullende informatie

Zie voor meer informatie de studiegids.