Kies op maat

Inloggen Menu

Spaanse Taalkunde

Cursus 1: Variedades del español LET-RTCBS114

In het eerste deel van deze cursus worden de belangrijkste aspecten van de ontstaansgeschiedenis van het Spaans vanuit het Latijn behandeld. In het tweede deel staan de variaties van het hedendaagse Spaans van Spanje en Spaans-Amerika centraal. Niet alleen de regionale en sociale variaties van het Spaans komen aan bod, maar ook de andere talen die in de Spaanstalige wereld worden gesproken en de contacten tussen deze talen en het Spaans.

Cursus 2: Lengua, cultura y sociedad RTCBS206

In deze cursus wordt een aantal onderwerpen uit de semantiek, pragmatiek en sociolinguïstiek van het Spaans uitgediept. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer beleefdheidsconventies in het alledaagse Spaans en taalcontact en code switching in de Spaanstalige wereld. 

Cursus 3: Español como segunda lengua  RTCBS208

Hoe leer je een vreemde taal, en meer in het bijzonder, Spaans? In deze cursus verdiep je je in diverse aspecten van de toegepaste taalkunde, waaronder leerpsychologie, contrastieve analyse en foutenanalyse; woordverwerving; leerstrategieën, leerganganalyse en interculturele en communicatieve competentie.

Aanvullende informatie

Deze minor kan eventueel worden ingezet bij bepaalde premasters.

Ingangseisen

Deze minor staat open voor studenten die een hbo-bacheloropleiding volgen op het gebied van de Spaanse Taal, Didactiek, Cultuurkunde en/of Letterkunde.

Toetsing

Rooster