Kies op maat

Inloggen Menu

Taal, cognitie en technologie

In deze minor maak je kennis met allerlei technieken voor de analyse van spraak en taal. De toepasbaarheid van de taal- en spraaktechnologie in de maatschappij is onder andere gelegen in de forensische linguïstiek, maar ook in de gezondheidszorg, waar de representatie van taal en spraak in de hersenen bestudeerd kan worden met behulp van neuroimaging-technieken.

  1. Semantiek (LET-TWB116)
  2. Informatiewetenschap (LET-CIWB158)
  3. Spraak, stem, gehoor* (LET-TWB250)
  4. Neurolinguïstiek* (LET-TWB321)
  5. Akoestische fonetiek* (LET-TWB323)
  6. Forensische linguïstiek* (LET-TWB233)

Aanvullende informatie

Drie van de cursussen van deze minor maken ook deel uit van het eenjarige premasterprogramma Taal- en Spraakpathologie voor logopedisten. De volledige premaster geeft toegang tot de masterspecialisatie Taal- en Spraakpathologie van de master Linguistics (Taalwetenschappen) aan de Radboud Universiteit.

Ingangseisen

De minor Taal, cognitie en technologie is geschikt voor hbo-studenten met een achtergrond of interesse in de technische aspecten van taal en spraak.

* Ingangseisen voor Forensische Linguïstiek zijn basale programmeervaardigheid (Taalkundige Databestanden, LET-TWB121, of equivalent) en inzicht in statistiek (Statistiek 1, LET-TWB126, of equivalent); ingangseis voor Akoestische fonetiek en Spraak, stem en gehoor is Fonetiek (LET-TWB129) of equivalent; ingangseis voor Neurolinguïstiek is Taal en cognitie: inleiding psycholinguïstiek (LET-NTCB221) of equivalent.

Toetsing

Rooster

Zie Studiegids