Kies op maat

Inloggen Menu

Perspektiven Deutsch: historisch & zeitgenössisch

Wil je nog meer weten over Duitsland en de Duitse taal en cultuur? In deze minor onderzoek je hoe het Duits taalkundig in elkaar zit en hoe je Duits als vreemde taal aan anderen kunt leren. Daarnaast duik je in de hedendaagse Duitse literatuur en cultuur. Deze minor is met name geschikt als voorbereiding op de eerstegraadslerarenopleiding Duits. 

Geschichte der deutschen Literatur LET-DTCB108

Kommunikation in Kultur und Wirtschaft LET-DTCB109

Ältere Deutsche Literatur LET-DTCB311

Sprachwissenschaft 2: Syntax und Textlinguistik LET-DTCB104

Forschung und Didaktik: DaF LET-DTCB304

Autor & Werk LET-DTCB301

Aanvullende informatie

Het HBO-minorpakket Perspektiven Deutsch: Sprache & Kultur is onderdeel van het pre-masterpakket voor de masterstudie “Master Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen: Duits”. Dit geldt vooral voor studenten die in hun BA een HBO-docentenopleiding (2e-graads) afronden. 

Om met een HBO-diploma tot deze masterstudie toegelaten te worden, moet naast dit minorpakket nog minimaal een bachelorscriptie DTC (10 EC) en het college “Forschungsmethoden” (5 EC) succesvol worden afgerond.

Ingangseisen

Ingangseisen: 

De minor Perspektiven Deutsch: Sprache & Kultur staat open voor studenten die een hbo-bacheloropleiding volgen op het gebied van leraar Duits of Europese studies/European Studies met Duits. 

Taalniveau Duits B2

Toetsing

Rooster