Kies op maat

Inloggen Menu

Deutschland-Studien

Wil je meer weten over de rol van Duitsland in de wereld, en de Nederlands-Duitse betrekkingen? In deze minor leer je op hoog niveau Duits te spreken en te schrijven en duik je in de Duitse geschiedenis, in de Nederlands-Duitse en euregionale relaties, en leer je hoe de interculturele communicatie tussen beide landen verloopt. Denk daarbij aan de intensieve handelsrelatie tussen Nederland en Duitsland en de grote politieke invloed van Duitsland in Europa. Deze minor is met name geschikt als voorbereiding op de binationale masteropleiding Nederland-Duitsland-Studies. 

De minor bestaat uit de volgende cursussen:

  1. Geschichte der deutschen Literatur, LET-DTCB108
  2. Kommunikation in Kultur und Wirtschaft, LET-DTCB109
  3. Sprachwissenschaft 2: Syntax und Textlinguistik, LET-DTCB104
  4. Ältere Deutsche Literatur, LET-DTCB311
  5. Geschichte des Deutschen – historische Linguistik, LET-DTCB208
  6. Euregio-Orientierung, LET-DTC?? (cursuscode nog niet bekend)

Aanvullende informatie

Het HBO-minorpakket „Niederlande-Deutschland-Studien“ kan erkend worden als onderdeel van het pre-masterpakket voor een toelating tot de tweejarige binationale masterstudie “Nederland-Duitsland-Studies”. 

Om met een HBO-premaster tot deze masterstudie toegelaten te worden, moet naast dit minorpakket nog minimaal een bachelorscriptie DTC (10 EC) en het college “Forschungsmethoden” (5 EC) succesvol worden afgerond.

Ingangseisen

Ingangseisen: 

De minor Niederlande-Deutschland-Studien staat open voor studenten die een hbo-bacheloropleiding volgen op het gebied van International Business and Languages (met Duits), Europese studies/European Studies met Duits, leraar Duits of Geschiedenis. 

Taalniveau Duits B2

Toetsing

Rooster