Kies op maat

Inloggen Menu

Hbo-minor Sociologie

Let op: Deze minor wordt in studiejaar 2020-2021 niet aangeboden. Controleer in januari 2021 wat het aanbod wordt in 2021-2022. Er worden komend studiejaar wel 2 cursussen (vakken) aangeboden van de Bachelor opleiding Sociologie. De cursussen welke worden aangeboden zijn: Inleiding Sociologie en Sociologisch perspectief op criminaliteit.

Wat betekent het voor een samenleving als mensen vooral gelukkig willen zijn en plezier willen hebben? Tot welke groepen reken jij jezelf en wat betekent dat voor de relatie met groepen waartoe je je niet rekent? En gaat de robot zorgen voor meer gelijkheid in de wereld? Welke vragen over cohesie en ongelijkheid ontstaan er in een samenleving die door immigratie multi-etnisch is geworden? Welke veranderingen ten aanzien van ongehuwd samenwonen, seksualiteit, gezondheid, sport, media en cultuur hebben de laatste decennia opgetreden? Welke meningen bestaan er over al deze onderwerpen en wat doet dat met een samenleving?

Sociologen proberen inzicht te krijgen in maatschappelijke problemen en onderzoeken hoe de samenleving ons beïnvloedt, vaak zonder dat we het door hebben. 

Ingangseisen

Toetsing

In de minor wordt getoetst op kennis, inzicht en vaardigheden. De toetsvormen van de verschillende onderdelen zijn o.a. een schriftelijk tentamen, opdrachten, referaat, werkstuk, praktijkopdrachten, presentatie en pc-tentamen. Kijk voor meer informatie bij de afzonderlijke vakken in de studiegids. Aanwezigheid tijdens (werk)colleges en practica is bij sommige onderdelen verplicht.