Kies op maat

Inloggen Menu

Fit @ Work

Aan de ideale baan stellen we tegenwoordig hoge eisen: naast een goed salaris moet deze voldoening geven en fysiek en mentaal goed vol te houden zijn. Iedereen zal immers langer moeten doorwerken omdat de AOW-leeftijd steeds hoger wordt. De betekenis van werk en het belang van gezondheid neemt dus toe. Er zijn dan ook deskundige adviseurs nodig, met kennis van zowel gezondheid als werk, die op creatieve wijze oplossingen kunnen bedenken.

Wat houdt deze minor in?

Bijvoorbeeld: het werk in de zorg is zwaar, hoe kunnen we het werkvermogen van medewerkers op peil houden? Helpen naast uitdagende functies ook fitnessfaciliteiten en een saladebuffet werkgevers om jonge talenten te boeien en te binden? Welke technische hulpmiddelen stellen mensen met beperkingen in staat om hun sterke kanten in te zetten voor hun werk? Talloze uitdagingen die vragen om slimme analyses, creatieve interventies en effectieve adviesvaardigheden. Dat komt allemaal in deze minor aan bod. 

Uitstroomprofielen van deze minor zijn: Preventie-adviseur en Vitaliteitscoach. Na het behalen van alle modules van deze minor heb je recht op het certificaat ‘Preventiemedewerker’.

Als vitaliteitscoach of preventie-adviseur ga je werkende mensen en organisaties helpen om duurzaam gezond te werken. Werkvermogen bevorderen, stress managen, dynamische werkplekken creëren, revalideren en re-integreren na rugklachten of burn-out: de uitdagingen zijn zeer gevarieerd. 

In deze minor leer je slimme analyses uit te voeren, creatieve interventies in te zetten en effectieve adviesvaardigheden te ontwikkelen aan de hand van praktijkgerichte opdrachten. Je maakt kennis met moderne middelen en werkwijzen, zoals design thinking, serious games en technologische tools (zoals Apps en biofeedback) , zodat je kennis en skills up-to-date zijn.

Aanvullende informatie

Aanmelding niet Saxion-student

 • Neem vóór aanmelding via Kies op Maat contact op via h.j.bieleman@saxion.nl en vraag of er nog plek is.
 • Zorg ervoor dat je leerovereenkomst bij Saxion is vóór de einddatum van de aanmeldperiode.

Hoe meld ik mij aan?
Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?
Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

 • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
 • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
 • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
 • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld. Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je thuisinstelling. Verdere informatie hierover volgt nog.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met het Servicepoint, 088 – 019 3000.

Ingangseisen

Doelgroep

De minor is multidisciplinair en sluit goed aan op opleidingen in de domeinen Zorg & Welzijn en Management & Organisatie. Gemotiveerde studenten met een andere opleiding zijn, na een gesprek met de minorcontactpersoon, ook welkom.

Toetsing

Toetsing

Ieder van de zes modulen wordt met één toetsopdracht afgesloten; ook in groepsopdrachten wordt de student op zijn individuele bijdrage beoordeeld. Voorbeelden: infographic maken, interactieve poster, presentatie.

Literatuur

Relevante literatuur

Je bestudeert literatuur die je tijdens de lessen wordt aangereikt.

Rooster

Opzet van de minor

De minor bestaat uit 6 modulen (1-3 in het eerste kwartiel en 4-6 in het tweede kwartiel):

 1. Aan het werk met Positieve Gezondheid
 2. Gezond en Vitaal Werken
 3. Werkvermogen en Zelfmanagement
 4. Advisering en Coaching
 5. FIT @ Work Game
 6. Positieve Gezondheid in de Praktijk

Activiteiten die in de minor aan bod komen zijn: multidisciplinaire projectopdrachten, GameLab, training adviesvaardigheden. Na het behalen van alle modules van deze minor heb je recht op het certificaat ‘Preventiemedewerker’.