Kies op maat

Login Menu

Fiscaal Adviseur

In het kort

In deze minor focus je op de advisering van een ondernemer/onderneming tijdens de start-up fase van de onderneming, de groeifase en de krimp- en overdrachtsfase. De nadruk hierbij ligt op fiscaal, juridisch en economisch terrein.

Leerdoelen

Wat leer je?

Het werk van de HBO-fiscalist is aan het verschuiven van werkzaamheden rond de belastingaangifte naar advisering op fiscaal, juridisch en economisch terrein. Deze minor bereidt je hier op voor. Samen met het werkveld hebben we gekeken naar de werkzaamheden die je in de praktijk voor klanten kunt verrichten, bijvoorbeeld in de start-up fase van hun bedrijf. De minor wordt zodanig opgezet dat je kennis kunt maken met een groot deel van de werkzaamheden en onderwerpen die relevant zijn.

Aanvullende informatie

Opzet

Deze minor Fiscaal adviseur is ontwikkeld in samenspraak met de beroepspraktijk. De focus ligt op fiscale en juridische advisering. Van week tot week werk je aan concrete opdrachten die je met je duo-partner inlevert. Deze minor heeft een andere opzet dan gebruikelijk. Er worden geen colleges verzorgd, maar er zijn wekelijks wel diverse verplichte (coachings)bijeenkomsten.

Deelname aan de minor
Externe studenten dienen er voor te zorgen dat hun leerovereenkomst voor de einddatum van de intekenperiode bij Saxion beschikbaar is.

Vóór aanmelding via Kies op Maat dient contact te worden opgenomen met de minor-contactpersoon: Bente Ensink (b.a.i.ensink@saxion.nl) om na te gaan of er plekken vrij zijn.

Ingangseisen

Doelgroep

Je hebt je propedeutisch examen behaald.

Alleen als student van de opleidingen Fiscaal Recht en Economie en Bedrijfseconomie kun je deelnemen aan deze verdiepende minor. Ben je Bedrijfseconomie-student, hou er dan rekening mee dat je met zelfstudie de achterstand ten opzichte van studenten met een fiscale opleiding moet inhalen.

Toetsing

Toetsing

Er zijn drie assessments waarin jij als deelnemer de rol van adviseur aanneemt. Daarnaast is er 1 opdracht om een adviesnota te schrijven. In totaal maak je dus vier toetsen.