Kies op maat

Inloggen Menu

Crime Science

Korte omschrijving

Welke chemische en/of  biochemische technieken zet je als forensisch onderzoeker in op een plaats delict? Welke natuurwetenschappelijke methoden zijn er om achter de waarheid te komen? Crime Science geeft je de antwoorden. 

In het kort

Bij de studieroute Crime Science draait het om de toepassing van natuurwetenschappelijke methoden in onderzoek naar de toedracht van een incident en/of delict. De nadruk van de minor ligt op het doen van chemisch- en biologisch laboratorium onderzoek. Het doel daarbij is om het rechtssysteem van onpartijdige, wetenschappelijke en rechtmatige informatie te voorzien.

Leerdoelen

Wat leer je?

In de minor draait alles om het opdoen van specialistische natuurwetenschappelijke kennis waarmee je sporendragers (bewijsstukken) systematisch kunt analyseren. Daarnaast krijg je inzicht in onderzoeksmethoden in relatie tot de sporendragers. Centraal staat het onderzoek naar waarheidsbevinding binnen het Nederlands recht. Je leert over toxicologie: de (mogelijke) schadelijke invloeden van stoffen en materialen op mens en omgeving. Het waarborgen van kwaliteit van je onderzoek en de procesbewaking zijn tevens leerdoelen. Je verbreedt en verdiept je kennis van de chemie en het biomedisch laboratoriumonderzoek.

Aanvullende informatie

Deelname aan de minor
Externe studenten dienen er voor te zorgen dat hun leerovereenkomst voor de einddatum van de intekenperiode bij Saxion beschikbaar is.

Vóór aanmelding via Kies op Maat dient contact te worden opgenomen met de minor-contactpersoon: Bert Swennenhuis(b.h.g.swennenhuis@saxion.nl) /0880196166

Hoe meld ik mij aan?

! Let op: dit is het aanmeldproces voor NIET-Saxion studenten !

Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?

Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
  • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld. Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je thuisinstelling. Verdere informatie hierover volgt nog.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met de Saxion Cursistenregistratie, telefoonnummer: 088 – 019 1808.

Ingangseisen

Doelgroep

Deelnemen kan als je studeert aan één van de opleidingen in het Life Science-domein. Je hebt je propedeutisch examen gehaald. Studenten van de Saxion opleiding Forensisch Onderzoek zijn uitgesloten van deelname, evenals studenten van de opleidingen Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Civiele Techniek en Technische Bedrijfskunde.

Toetsing

Toetsing

De toetsing is, afhankelijk van de specifieke module en kan een toets, een (literatuur-)verslag en/of een presentatie zijn.

Literatuur

De literatuur wordt in de Saxion Bison catalogus bekend gemaakt.

Rooster

Opzet

Je volgt een aantal modules, zoals Bewijsvoering in het Nederlands recht, Analysetechnieken, DNA-onderzoek en Toxicologie voor Crime Science, Criminalistiek en Van Plaats Delict naar Rechtbank. Tijdens deze modules ben je bezig met het voorbereiden en uitvoeren van een aantal opdrachten.