Kies op maat

Login Menu

Ondernemen iets voor jou?

Bij Stenden doe je meer dan alleen kennis opslaan in je hersenen; alles wat je leert pas je toe in de praktijk. Je werkt in kleine (internationale) groepen aan actuele uitdagingen uit het werkveld. ‘Real World Learning’ noemen we dat. Je leert kennis toe te passen, te denken in oplossingen en ontdekt waar jouw krachten liggen. Zo helpen we je iemand te worden die klaar is om zich de wereld eigen te maken!

Ondernemerschap

Leerdoelen

Je leert in het moduul een ondernemingsplan op te stellen voor een zelf op te zetten onderneming. Dit doe je in kleine subgroepjes. Hoofdonderdelen van een ondernemerplan zijn de markt (wat doe ik , wie zullen daarvoor betalen en hoe krijg ik ze zover), organisatie (welke mensen doen het, in welke structuur en welke andere resources zijn er bij nodig), financiën (hoeveel moet waarvoor betaald worden, hoe gefinancierd en wat levert het op) en ten slotte wie is die ondernemer die dit gaat doen. Aan het eind van het moduul moet je in staat zijn om een gefundeerd oordeel te vormen over het al dan niet op te zetten bedrijf middels het volledige ondernemingsplan, inclusief financiële haalbaarheid. Het moduul wordt gelardeerd met gastcolleges van diverse stakeholders (KvK, bank, accountant, makelaar, belastingdienst, ondernemers, etc,). Zij zullen je voorzien van praktische informatie die zeer belangrijk zijn bij het opstellen van een ondernemersplan. Ondernemerskwaliteiten spelen een belangrijke rol bij het runnen van een eigen bedrijf: iedere student maakt een ondernemerstest om te zien of hij/zij de juiste kwaliteiten heeft. De student werkt aan de ontwikkeling van de benodigde kwaliteiten. Het ontwikkelen van competenties en het faciliteren van studenten in hun keuze al dan niet zelfstandig ondernemer te worden, met inbegrip van het bewust worden van de eigen ondernemerskwaliteiten.

Aanvullende informatie

Verplichte contacturen: 12 contacturen/20 voorbereiding/verwerkingsuren.

Flexibiliteit en grote mate van zelfstandigheid gewenst: veel sessies buiten de hogeschool.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je Kies op Maat studie aan Stenden Hogeschool, worden er vooraf twee introductiedagen georganiseerd. Tijdens deze twee dagen –in samenwerking met de exchange incoming students - krijg je algemene informatie over je studie aan Stenden, een rondleiding door het gebouw,  is er een “meet and greet” met de docenten en een introductie van de ICT-faciliteiten. Tevens geven we een introductie en training van het studiesysteem van Stenden: Problem based learning. Deze laatste activiteiten zijn van groot belang voor een succesvolle studie aan Stenden, reden waarom we ervan uitgaan dat je hier als KOM student ook aan deelneemt.

Ingangseisen

Propedeuse behaald in een opleiding uit het domein commerce of business administration. Basiskennis op het gebied van International Business, economie,

marketing, recht, boekhouden en onderzoek is een pré.

Toetsing

Ondernemingsplan,pitches en toets

Literatuur

Afhankelijk van de opdrachten

Rooster

ma-vrij