Kies op maat

Inloggen Menu

Bedrijfsadviseur

Studenten werken als bedrijfsadviseur aan verschillende opdrachten op het gebied van international business, economie, marketing, recht, boekhouden en onderzoek. Ze ontvangen bedrijfsopdrachten van fictieve opdrachtgevers en werken in een team en onder tijdsdruk om de opdrachten uit te voeren. De opdrachten komen uit de praktijk en zijn aangepast voor de onderwijssituatie.

Leerdoelen

De minor bedrijfsadviseur doet een beroep op complexe vaardigheden die tegenwoordig van iedere hoger opgeleide beroepsbeoefenaar verwacht mogen worden: communicatieve vaardigheden, analysevaardigheden, rapportagevaardigheden, adviesvaardigheden, projectmanagement. Studenten moeten in staat zijn zelfstandig een onderzoek en adviesvraag aan te pakken en om te zetten in heldere resultaten, conclusies en aanbevelingen

Aanvullende informatie

Verplichte contacturen:  gemiddeld 12 uur pw, (daarnaast groepswerk & voorbereiding 20 uur pw)

Erg druk moduul, zeer intensief

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je Kies op Maat studie aan Stenden Hogeschool, worden er vooraf twee introductiedagen georganiseerd. Tijdens deze twee dagen –in samenwerking met de exchange incoming students - krijg je algemene informatie over je studie aan Stenden, een rondleiding door het gebouw,  is er een “meet and greet” met de docenten en een introductie van de ICT-faciliteiten. Tevens geven we een introductie en training van het studiesysteem van Stenden: Problem based learning. Deze laatste activiteiten zijn van groot belang voor een succesvolle studie aan Stenden, reden waarom we ervan uitgaan dat je hier als KOM student ook aan deelneemt.

Ingangseisen

Propedeuse behaald in een opleiding uit het domein commerce of business administration. Basiskennis op het gebied van International Business, economie, marketing, recht, boekhouden en onderzoek is een pré.

Toetsing

Rapporten, presentaties en een mondeling

Literatuur

Is afhankelijk van de opdrachten

Rooster

5 dagen per week