Kies op maat

Inloggen Menu

Christelijke Filosofie Vandaag

Hoe verhouden geloof en wetenschap zich tot elkaar? Kunnen we het bestaan van God bewijzen? Hebben mensen een bijzonder plek in de schepping of juist niet? Hebben dieren ook rechten? Zijn mensen meer dan hun brein? Hoe ver mag de overheid doordringen in de persoonlijke leefsfeer van mensen? Kan een robot goede zorg verlenen? Bestaat er zoiets als een morele orde? Over dit soort vragen wordt door christelijke filosofen diepgaand nagedacht. In dit keuzevak maak je kennis met het denken van Herman Dooyeweerd, Alvin Plantinga en Nicholas Wolterstorff. Je leert hun denken toe te passen op actuele vraagstukken in jouw vakgebied. De minor sluit je af met het schrijven van een essay waarin je, onder begeleiding, een eigen persoonlijke visie ontwikkelt.

Leerdoelen

Voor meer informatie over de leerdoelen van dit vak, zie onze studiegids:

Studiegids Bachelor - Theologische Universiteit Utrecht (tuu.nl)

 

Ingangseisen

Om mee te kunnen doen met deze module moet je de propedeuse of de eerste 60 EC van je HBO-opleiding hebben voltooid of in het bezit zijn van een VWO-diploma. 

Rooster

Let op! Keuzemodules kunnen tegelijk met andere keuzemodules worden ingeroosterd, waardoor mogelijk roosterconflicten kunnen optreden.

Toetsing

Voor meer informatie over de toetsing van dit vak, zie onze studiegids:

Studiegids Bachelor Theologie 2023-2024