Kies op maat

Inloggen Menu

Theater, dans en dramaturgie 2

Theater en dans zijn niet alleen inspirerende kunstvormen maar bieden ook een actieve en soms kritische reflectie op de maatschappij. Kunstenaars onderzoeken via hun werk hoe we samenleven, hoe we met conflicten, onbegrip of diversiteit omgaan, hoe we ons bewegen en hoe ons brein werkt, hoe 'sociaal' de sociale media eigenlijk zijn, en nog veel meer.

Wil jij weten hoe deze vormen van ‘toegepaste filosofie’ en interdisciplinaire kunst tot stand komen en hoe je ze kunt analyseren, dan is de master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy iets voor jou. We bestuderen strategieën van theatermaken en choreograferen, verdiepen ons in de dramaturgie daarvan en we leren je om daar nauwkeurig op te reflecteren en geïnformeerd over te schrijven. Alumni van onze opleiding werken als dramaturg, programmamaker, journalist, docent of in een eigen artististieke praktijk.

Deze module van twee cursussen kan je (ook) volgen als voorbereiding op deze master en is bedoeld om deficiënties in kennis en academische vaardigheden (deels) weg te werken. In deze tweede module richten we de aandacht op allerlei manieren van performen, acteerstijlen en zelfpresentatie (blok 3) en veriep je je in hedendaagse vormen van dramaturgie en scenografie (blok 4). Via deelname aan Spring Academy doe je in deze laatste cursus veel praktische en professionele vaardigheden op.

Deze module is onderdeel van het premasterpakket Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy. De totale premaster is 45 of 60 EC, afhankelijk van je kennis, ervaring en achtergrond. Als je de master wilt gaan volgen kun je deze module combineren met de module Theater, dans en dramaturgie I.

Programma
Blok 3: Performers - 7,5 EC
Blok 4: Dramaturgie en scenografie - 7,5 EC

Leerdoelen

Na het behalen van deze minor ben je in staat om het resterende deel van de premaster te volgen. Aan het einde van het gehele premastertraject ben je toegerust met de vereiste academische competenties en vaardigheden om de master met succes te doorlopen.

Ingangseisen

Je hebt minimaal 120 EC, waarvan in ieder geval je propedeuse, van je hbo-opleiding behaald. Je hbo-opleiding is onderdeel van één van de sectoren:

  1. Onderwijs – bij voorkeur kunst- en cultuuropleidingen maar andere richtingen in overleg bespreekbaar
  2. Gedrag en maatschappij – bij voorkeur kunst- en cultuuropleidingen, journalistiek, pr & communicatie, filosofie, andere richtingen in overleg bespreekbaar

Literatuur

Informatie over verplichte literatuur kun je vinden in de OSIRIS onderwijscatalogus, waar je  per cursus een beschrijving vindt. Klik voor de onderwijscatalogus op de betreffende cursustitel onder ‘programma’.

Rooster

Informatie over je rooster kun je vinden in OSIRIS onderwijscatalogus per cursus. Klik voor de onderwijscatalogus op de betreffende cursustitel onder ‘programma’. Ongeveer 6 weken voorafgaand aan een nieuwe onderwijsperiode is de roostering definitief bekend.

Toetsing

Informatie over de toetsing kun je vinden in OSIRIS onderwijscatalogus per cursus. Klik voor de onderwijscatalogus op de betreffende cursustitel onder ‘programma’. Je kunt per cursus zien welke toetsvormen er zijn en hoe elk onderdeel weegt.

Het is belangrijk om te weten dat als je je inschrijft voor een cursus, je automatisch aangemeld bent voor de eerste toetsmogelijkheden van die cursus.

Aanvullende informatie

Ondertekende leeroverkomsten kunnen tot en met 27 oktober 2024 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die na de deadline worden ontvangen, worden niet in behandeling genomen.

Voor iedere cursus laten we maximaal vijf studenten toe. Als er meer aanmeldingen zijn zullen we loten.