Kies op maat

Login Menu

Sustainable Fisheries and Aquaculture

De zee voorziet ons al decennia lang van voedsel. Tegenwoordig wordt er per jaar 180 miljoen ton vis, schelpdieren, kreeftachtigen en algen gevangen of gekweekt. Maar de weelde van de zee is niet oneindig. De visserij productie is al jaren constant en de snel groeiende aquacultuur sector kent zijn beperkingen.

Als we erin slagen om onze visserij en aquacultuur sector duurzaam te managen, dan kunnen we de zee ook de komende decennia blijven gebruiken voor voedselproductie. Maar hoe doen we dat?

Wil jij meedenken over deze vraag en meer leren over visserij en aquacultuur?  Dan is de minor Sustainable Fisheries and Aquaculture wat voor jou!

Gedurende het 5 maanden durende programma volg je 4 module’s. Je verdiept je in biologische, socio-economische en beleid gerelateerde onderwerpen. Gastlezingen, excursies, practica en (werk)college’s zorgen voor een afwisselend studieprogramma.

Ben je geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op www.minorsfa.com.

Leerdoelen

Na het volgen van de minor heb je een brede achtergrond kennis op het gebied van aquacultuur en visserij. Je kan deze kennis toepassen bij het beschrijven en onderzoeken van sector specifieke uitdagingen en bent in staat om op deze manier bij te dragen aan duurzame visserij en aquacultuur.

Aanvullende informatie

 

Er kunnen maximaal 32 studenten meedoen aan de minor, meld je dus snel aan!

Kijk voor meer informatie op www.minorsfa.com.

Ingangseisen

Je hebt een HBO propedeuse en bent geïnteresseerd in aquacultuur en visserij.

Toetsing

De minor SFA bestaat uit 4 module’s. Elke module heeft één of meerdere vormen van toetsing, bijvoorbeeld een tentamen, rapport, essay of presentatie.

Literatuur

Tijdens de minor wordt gebruik gemaakt van verschillende boeken, waaronder:

Marine Ecology: Kaiser, M.J. et al, Oxford University Press ISBN 9780199227020

Jennings, S., Kaiser, M., Reynolds, J.D., Marine Fisheries Ecology, Blackwell Science Inc. ISBN-10: 0632050985

Rooster

Het rooster wordt bij aanvang van de minor bekend gemaakt. Het is noodzakelijk dat je fulltime beschikbaar bent.