Kies op maat

Inloggen Menu

Biologisch Ondernemen: Omschakelen en Markt

Loop je al een tijdje rond met een het idee om het eigen melkveebedrijf  thuis om te schakelen naar een biologische bedrijfsvoering? Ben je van plan om in de biologische sector aan de slag te gaan? Wil je meer leren over het vermarkten van eigen producten in de (biologische) melkveehouderij? Houd je er van om dichtbij de praktijk te staan? Dan is de minor Biologisch ondernemen; omschakelen en markt de juiste keus voor jou.

Je gaat werken aan plannen voor een bedrijf dat serieus denkt aan omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. Ervaren coaches en docenten zullen je hierbij ondersteunen. Soms door theorie aan te reiken en dingen uit te leggen, maar ook door je kritisch te bevragen. Daarnaast werk je aan een eigen marketing concept voor een eigen gekozen product, welke je graag zou gaan vermarkten. Je werkt veel samen in groepen en je gaat op pad in de praktijk.

Naast het werken aan jouw eigen opdracht of een opdracht voor een onderneming, krijg je nog les in technische vakken als Fokkerij, Veevoeding, Diergezondheid en Bodem & Gewas, waarbij je de biologische principes toepast. Je verdiept je tevens in (Online) Marketing en LEAN verbetermanagement, opzetten van een verdienmodel en daaraan gerelateerde thema’s. Ook voor deze onderwerpen geldt overigens dat er naast de nodige theorie, vooral opdrachten in de praktijk worden gedaan.

Deze minor wordt niet voor niets georganiseerd in de groenste hogeschool van Nederland. Waar mogelijk word je in contact gebracht met specialismen in de sector Food & Dairy. Denk hierbij aan onderwerpen als Smart Dairy Farming en International Farm Management, maar ook aan Energie en Duurzaamheid.

Meerwaarde:
Je leert de biologische bedrijfsvoering kennen zowel in theorie als praktijk en daar ook een plan bij te schrijven en over te adviseren. Je maakt kennis met ondernemers die zelf de vermarkting van hun producten hebben opgezet. Je kunt een product- of dienstidee toetsen en verder uitwerken in een marketingconcept. Je leert over bedrijfskundige aspecten als LEAN Management en hoe je dat in de praktijk toepast.

 

Leerdoelen

De student:

  • kan een idee uitwerken tot een bedrijfsplan;
  • kan een bedrijfsbeoordeling maken en een omschakelplan schrijven en hierover adviseren;
  • kan de biologische principes toepassen in een omschakelplan en marketing plan;
  • kan onderbouwde keuzes maken tussen verschillende verdienmodellen.

Ingangseisen

Iedere deelnemende student moet jaar 2 van bachelor programma hebben afgerond.

Literatuur

n.v.t. 

Rooster

30 EC wat staat voor 30*28 = 840 uur
• Theorie
• Colleges & gastcolleges.
• Projecten, lectoraat opdrachten en community opdrachten
• Training en workshops

Toetsing

De toetsing geschiedt op basis van verslagen, portfolio’s en presentaties van de bedrijfsopdracht, alsmede van de opdrachten Online Marketing, LEAN.

Aanvullende informatie

Meer details over de minor vind je in de studiehandleiding, die opgevraagd kan worden.