Kies op maat

Inloggen Menu

Starters Zuyd

Het doel van de minor is om studenten onder te dompelen in hun eigen ondernemerschap en de het bedrijfsplan wat ze hebben gerealiseerd in Ondernemerschap en MKB management of in een ander onderschapsgericht vak verder uit te werken en in de praktijk te brengen. 

Leerdoelen

Ondernemerschap is……

Eigenlijk is dat een heel goede vraag. Wat is ondernemerschap eigenlijk. Er is een veelvoud aan definities in de omloop die ieder waar zijn op hun eigen manier. Het is maar net hoe je er naar kijkt. En daar zit dan ook meteen de kern van het verhaal. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Want waarom zien sommige wel de marktkansen, waarom zien sommige wel de nieuwe ontwikkelingen en waarom zien andere helemaal niks. Ondernemerschap is een manier van denken. Denken in kansen en mogelijkheden.

Maar niet alleen dat. Aan het simpelweg denken in kansen en mogelijkheden heeft een ondernemer niet genoeg. Een ondernemer zoals het woord als zegt onderneemt en dat betekent dat hij kansen en mogelijkheden uitbuit en er dus actief mee aan de slag gaat. Die component is het belangrijkste bestanddeel van Starters Zuyd. Wij helpen jou en je onderneming aan de slag te gaan. Wij brengen in kaart waar de sterktes en zwaktes liggen van de ondernemer en de onderneming en wij (student en docent) zorgen voor een op maat gemaakt plan waarbinnen we in 10 weken duidelijke stappen zetten richting het vervolmaken van de organisatie. Het blok gaat echter verder dan enkel en alleen de eigen onderneming. Wij brengen studenten in contact met elkaar en met een breder netwerk aan ondernemers die de student verder moeten helpen om hun droom van een eigen onderneming te verwezenlijken.

Daarnaast is Starters Zuyd de accelerator binnen Zuyd voor het tonen van jouw ideeën aan de wereld. Door de integratie van de YEZ award (de prijs voor de meest ondernemende student van Zuyd) en de daarbij behorende beloning stellen we studenten in staat om hun idee voor een breed en divers voetlicht te brengen. Een mooie kans om jouw idee niet alleen te testen t.o.v. andere maar ook als springplank te laten fungeren richting een mooie ondernemerstoekomst. Zoek bijvoorbeeld het verhaal van Remo Vloet een keer op, winnaar van de YEZ award en alumnus van het Starters Zuyd programma.

Iedere reis begint met de eerste stap en in Starters Zuyd maken we samen deze stap.

Aanvullende informatie

Doelgroepen: Alle opleidingen

Ingangseisen

De propedeutische fase moet behaald zijn.

Het is wenselijk maar geen vereiste om een businessplan te kunnen overleggen aan de start van de minor. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk in overleg met de blokcoördinator.

Toetsing

Ondernemerschapsportfolio 10 EC

Ondernemerschapsportfolio participatie 5 EC

Rooster

Vaste contacttijden overdag

Onderwijsvormen: werkcolleges, coachgesprekken, gastcolleges