Kies op maat

Inloggen Menu

Supply Chain Logistics

Organisaties in de industrie, in de bouw, maar ook in de zorg werken steeds meer samen met toeleveranciers en afnemers om hun eindklanten/patiënten zo goed en snel mogelijk te bedienen. Om te produceren, moeten ze grondstoffen inkopen. Na de productie moeten ze vervolgens hun producten zo efficiënt mogelijk naar de klanten distribueren. Dit vereist het beheersen van activiteiten over verschillende ketenpartners heen, die samen een supply chain vormen. De minor Supply Chain Logistics richt de aandacht op de logistieke aspecten van ketensamenwerking en wordt specifiek aandacht besteed aan het managen en optimaliseren van de keten en  het managen en optimaliseren van een warehouse. Binnen een real-life Supply Chain project worden de aangedragen methoden, technieken en concepten toegepast in een bestaand bedrijf (bijvoorbeeld productiebedrijf, zorginstelling of een logistieke dienstverlener). Bovendien blijft de vraag naar Supply Chain professionals toenemen, meer kennis en kunde op dit vlak is dus nodig.

Leerdoelen

  • Analyseren van Supply Chain en warehouse performance.
  • Optimaliseren van Supply chain en/of warehouse (efficiëntie en effectiviteit).
  • Praktijkprobleem analyseren en oplossen om daadwekelijk een optimalisatie in bedrijf te realiseren (real life consultancy project).

Ingangseisen

Doelgroepen: Business en Recht, Hotel en Facility Management, International Business and Communication, Gezondheidszorg en Welzijn, Techniek.

Geen specifieke voorkennis vereist, echter is basiskennis op het gebied van logistiek, (operations) management en bedrijfskunde een pré.

Literatuur

Vanwege snelle ontwikkelingen binnen vakgebied volgt meer info volgt over lesmateriaal na aanmelding.

Rooster

Werkvormen: Hoorcollege, werkcollege, business game, cases en real life project

Onderwijscontacttijden: vaste contacttijden overdag. Contactmomenten hoofdzakelijk op 2 dagen, real life project in bedrijf gedurende 3 dagen per week.

Totaal aantal contacturen: 80

Toetsing

Fysieke Distributie & Supply Chain Management tentamen (5 EC, weging 1/3, minimumcijfer 5,5): Tijdens dit vak komen diverse methoden en technieken aan bod om de fysieke distributie en de supply chain te optimaliseren. Denk hierbij voornamelijk aan het analyseren en herontwerpen (verbeteren) van distributiemethoden en supply chains, met als doel de keten efficiënter en effectiever in te richten en te laten functioneren.

Real Life SC Project beroepsproduct+presentatie, assessment (10 EC, weging 2/3, minimumcijfer 5,5): Consultancy project in groep in een bedrijf naar keuze (diverse sectoren zoals bijvoorbeeld maak- of proces-industrie, zorg en bouw) met als hoofddoel (fysieke) supply chain of warehouse te analyseren en te optimaliseren. Naast werken aan dit project, spelen de studentgroepen een online Supply Chain Management business game waarin de koppeling wordt gemaakt tussen de fysieke en financiële supply chain.