Kies op maat

Inloggen Menu

Coaching & professionele en persoonlijke (competentie-)ontwikkeling

Deze minor is bedoeld voor studenten (3e en 4e leerjaar) die zich willen verdiepen in coaching en hun eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Door middel van verschillende theorieën, methodes en werkvormen leer je de basis van coachen. Tevens zal er ook gewerkt worden aan de eigen ontwikkeling van de student, zowel professioneel als persoonlijk. Studenten hebben de mogelijkheid hun vaardigheden te oefenen in de les. Daarnaast ga je buiten de les oefenen met een individueel coachtraject, waarin jij de rol van coach op je neemt.

Leerdoelen

De student heeft aan het einde van de minor:

  1. Een brede kijk op coaching op individueel niveau.
  2. Aantoonbaar inzicht in methodieken.
  3. Competenties aangetoond op vlak van soorten coaching (modellen en methodieken) toegepast afhankelijk van het doel en de functie van de coaching.
  4. Heeft een aantoonbare bijdrage geleverd aan professionalisering van zichzelf en collegae-deelnemers aan deze minor
  5. Eigen visie op coaching en heeft zicht in de eigen coaching-stijl.
  6. Duidelijk wat een kritische beroepshouding voor meerwaarde heeft en onderbouwt dat in zijn werkstuk en laat deze houding zien in zijn reflectie en feedback.
  7. Een analyse en reflectie op eigen persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkelmogelijkheden gemaakt.

Ingangseisen

Doelgroep: alle opleidingen

Rooster

Totaal aantal contacturen: 80

Werkvorm(en):Action learning, vaardigheden, werkcolleges, groepsbinding, intervisie, zelfstandig oefenen. Indien afwezigheid vervangende opdracht.

Onderwijscontacttijden: 8 uren per week, daarnaast (ongeveer 4 uren) zelfstandig werken in de subgroep en een coachee begeleiden

Toetsing

1. Verdiepingsopdracht, 7 EC, weging 1, minimumcijfer 5,5: deel van beroepsproduct: als onderbouwing van methodiek keuzen in de coachtrajecten en daarnaast reflectie op de professionele en persoonlijke ontwikkeling.

2. Coach gesprek (vaardigheden), 8 EC, weging 1, minimumcijfer 5,5: het voeren van een coachingsgesprek (mondeling assessment)