Kies op maat

Inloggen Menu

Bouw- en Aannemingsbedrijf

In de minor Bouw- en Aannemingsbedrijf vervult de student de rol van een directielid in een bouw- of aannemingsbedrijf. Deze minor helpt jou een zwaargewicht in de B&U te worden! Met deze minor, die wordt gegeven in samenwerking met het KOB, krijg je verdiepende kennis en theoretische bagage voor de belangrijkste management- en ondernemersvraagstukken. Na deze minor weet jij precies hoe je sturing en leiding geeft aan een klein tot middelgroot bouwbedrijf en bijbehorende projecten – en dat op een bedrijfskundig en bedrijfseconomisch verantwoorde manier. En: met deze minor kun je het Vakdiploma Aannemer B&U behalen en heb je het juiste diploma om na de HBO opleiding jouw bedrijf aan te sluiten bij BouwGarant, hét keurmerk in de bouw.

Inhoud van de minor

Student doet marktverkenningen, verdiept zich in management- en bedrijfsprocessen, communicatie methodieken en financiën. Aan de hand van de verrichte studies is student in staat om zelfstandig een ondernemingsplan inclusief financiële analyses en prognoses te maken om te bepalen of de onderneming levensvatbaar is of te maken is. Daarnaast bekwaamt de student zich in kostprijsberekeningen en planningen. Kortom de volgende onderwerpen:

  • -het ondernemingsplan;
  • wet- en regelgeving en voorschriften;
  • financieel management;
  • innovatie en duurzaamheid;
  • commercieel beleid met opdrachtverwerving;
  • projectmanagement met werkvoorbereiding en realisatie van projecten.

Leerdoelen

In de deze minor wordt op niveau 3 gewerkt aan de bouwkunde en civiele competenties en de HBO-kwalificaties.

- Initiëren en sturen, Ontwerpen, Specificeren, Realiseren, Beheren en Monitoren

Je studeert veel zelf en werkt zelfstandig aan opdrachten. Je volgt klassikale bijeenkomsten en werkcolleges. De docenten verbinden theorie en praktijk met uitgebreide presentaties, gastcolleges, individuele- en groepsopdrachten, vragen, discussies en hun eigen ervaringen. Dit maakt de lessen niet alleen praktisch en direct toepasbaar, maar ook inspirerend en plezierig.

Ingangseisen

Doelgroep en aanbevolen voorkennis

Studenten worden toegelaten met een (bouw)technisch gerelateerde achtergrond, bijv. opleidingen: Bouwkunde of Civiel Techniek. Studenten dienen wel in het bezit te zijn van een propedeuse en 60 EC van de postpropedeuse Bouwkunde of Civiele Techniek hebben behaald. Extra kosten: € 450,- voor aanschaffen verplichte boeken rechtstreeks bij uitgeverij van het KOB voor aanvang van de minor en ca. € 400,- t.b.v. het verkrijgen van het Vakdiploma van het KOB. Dit diploma krijg je overigens na het behalen van je bachelor diploma.

Toetsing

We toetsen je kennis en kunde op twee manieren:

  • Je krijgt vier schriftelijke toetsen.
  • Je werkt vier praktijkopdrachten uit.

Bij een positief resultaat ontvang je het Vakdiploma Aannemer B&U Bouwend Nederland.